Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Financial Times " Ο Βενιζέλος ο χειρότερος Υπουργός στην Ευρώπη"


Οι Financial Times  με άρθρο τους κάνουν αξιολόγηση στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και στέλνουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στην τελευταία θέση!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η βρετανική εφημερίδα αποφάσισε να αξιολογήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης. Και έδωσε την πρώτη θέση στον Σουηδό Άντερς Μποργκ και την τελευταία στον Έλληνα ομόλογό του!

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη 19η θέση. Είναι τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος όσον αφορά στο πολιτικό κριτήριο, ξεπερνώντας μόνο τον Ούγγρο υπουργό.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Βενιζέλος είναι «ενεργητικός και φιλόδοξος, αλλά «δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, και ειδικά τα νούμερα».

«Οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη ......συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, βγήκαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, να οδηγούν τη χώρα εκτός στόχου για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2% του ΑΕΠ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Καλύτερος όλων στην Ευρώπη είναι ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ. Οι Financial Times του έδωσαν τον... τίτλο γιατί είδε έγκαιρα την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών αλλά και γιατί συμβούλευσε τους ομολόγους τους να παραδειγματιστούν από την τραπεζική κρίση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990.

Υπό τον Μποργκ, η οικονομία της Σουηδίας παρουσίασε εξαιρετική ανάπτυξη το 2011. Στη δεύτερη θέση του raking των Financial Times βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης