Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ρόμπα για άλλη μια φορά ο Τρεμόπουλος... αυτή τη φορά από τους Σκοπιανούς Πράσινους που συμμάχησαν με τον Γκρουέφσκι


http://static.makedonija24.mk.dl1.ipercast.net/uploads/thumbnails/extract_from_4246_4403_gruevski-popovska__makedonija24_3170.jpgΜόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τρεμόπουλος μας έφερε στην Ελλάδα την δήθεν οικολόγα-πράσινη βουλευτή των Σκοπίων, Λιάνα Πόπουσκα, προκειμένου μαζί να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βαλκάνια.

Όλοι θα θυμάστε ότι η Σκοπιανή "οικολόγα" αποδείχθηκε σκληρή εθνικίστρια όταν απαίτησε να αποκαλούμε τη χώρα της "Μακεδονία" και όχι FYROM γιατί προσβάλλεται... εννοείται ότι ο Τρεμόπουλος δίπλα της δεν είπε τίποτα και έκανε τον μουγκό στην έξαρση εθνικισμού της καλεσμένης του...


Μάλιστα όταν κατηγορήθηκε από κάποιους... θέλησε να βγει και από πάνω... έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, με δήλωσή του στο taxalia αμφισβήτησε τον εθνικισμό της κυρίας και μας υπέδειξε σαν μείζον θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε την "έγκαιρη συνεργασία με τους αντιπυρηνικούς από την άλλη πλευρά για να σταματήσουμε το σχεδιαζόμενο πυρηνικό εργοστάσιο 12 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, το οποίο αν γίνει, κανείς μας δεν πρόκειται να είναι ασφαλής ούτε στην ελληνική Μακεδονία ούτε στη FYROM ή στις άλλες γειτονικές χώρες".


Στην ίδια εκδήλωση, σύμφωνα με το real.gr, ο Τρεμόπουλος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει δημοσίευμα του 2008 σε εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο "την περίοδο Καραμανλή είχαν προχωρήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση Γκρούεφκσι για να δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο στη FYROM" [Καραμανλής Γκρουέφσκι εκτός απ'ο κανα "Γειά" μίλησαν μια φορά μόνο μέσω επιστολής και ενώ δεν συζητούσαν για το όνομα ο Μιχάλης θέλει να μας πείσει ότι μιλούσαν κρυφά για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στα Σκόπια... αλλά τέσπα ας το δεχτούμε αφού το πιστεύει ο Μιχάλης]


Ο Τρεμόπουλος κάλεσε λοιπόν, μαζί με τον Σκοπιανή εθνικίστρια-οικολόγα, την ελληνική Κυβέρνηση να αποτρέψει τα σχέδια του Γκρουέφσκι για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου...


Δεν πέρασε καλά καλά μια βδομάδα και χθες η μαϊμού οικολόγα αποδείχθηκε κανονική εθνικίστρια με βούλα, μιας και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Γκρουέφσκι!!!


Σήμερα λοιπόν ο Τρεμόπουλος τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ψελίζοντας κάτι κουλτούρες για το ότι οι Σκοπιανοί εθνικιστές-μαϊμού οικολόγοι δεν έγιναν δεκτοί στο Ευρωπαϊκό κόμμα των Πρασίνων αλλά στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για την επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας:


«Συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού κ. Γκρουέφσκι, ανακοίνωσε χθες απροειδοποίητα [την άλλη φορά να ενημερώσει τον Μιχάλη η κυρία για να μην ξαναγίνει ρόμπα] το κόμμα Δημοκρατικής Ανανέωσης (DOM) της FYROM, η πρόεδρος του οποίου είχε έρθει την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων σε αντιπυρηνική συνέντευξη Τύπου.


Άλλο η μάχη κατά των πυρηνικών και άλλο η επίκληση των πράσινων αξιών σε μια κεντρική σύμπραξη με ένα κόμμα, όπως του κ. Γκρουέφσκι, που θεωρείται από τους Πράσινους επικίνδυνα εθνικιστικό και που χωρίζεται με βαθύ χάσμα και από τις πράσινες αντιλήψεις για τη δημοκρατία. Η αντίθεση σε όλους τους εθνικισμούς είναι βασική πράσινη αρχή και η εκλογική συνεργασία με μια τέτοια κυβέρνηση δεν αποτελεί πράσινη επιλογή. Αντίθετα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το αίτημά τους να γίνουν δεκτοί ως μέλη στους Ευρωπαίους Πράσινους.


Στις αρχές του 2010, το DOM είχε ζητήσει να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Τον Οκτώβριο του 2010 στο Συμβούλιο των Πράσινων στο Ταλίν, είχε αποφασιστεί να μη γίνουν δεκτοί προς το παρόν ως πλήρη μέλη και να διατηρήσουν καθεστώς παρατηρητή. Οι Πράσινοι τους ενθάρρυναν να υιοθετήσουν πιο πράσινες θέσεις και να συμμετέχουν αυτόνομα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου. Η αυτόνομη κάθοδός τους, που ματαιώθηκε χθες, είχε εξαγγελθεί επίσημα και ίσχυε ακόμη κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.»


Ο Μιχάλης λοιπόν εμμένει στη σύμπραξη με την εθνικίστρια-"οικολόγα" στη "μάχη κατά των πυρηνικών"!!!


Ποια μάχη ρε Μιχαλάκη; Με την εθνικίστρια που συμμάχησε με τον Γκρουέφσκι τον οποίο καταγγέλεις ότι θέλει να κτίσει πυρηνικό εργοστάσιο; Πλάκα με κάνεις;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης