Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εφ. Σαμπάχ 9-5-2011


 Έτοιμη η πρώτη ψηφιακή ομάδα του στρατού


Ανέλαβε τα καθήκοντα της η πρώτη ομάδα του στρατού που κατ΄αντιστοιχία του Πενταγώνου, είναι σχεδιασμένη για να αγωνίζεται ενάντια σε ψηφιακές απειλές. Η αποτελούμενη από 8 άτομα ομάδα, πέρα από ¨άμυνα¨, θα μπορεί να κάνει και ¨επιθέσεις¨.


Τα 8 άτομα-ειδικοί ανέλαβαν καθήκοντα με πρότυπο την Ψηφιακή Διοίκηση του Πενταγώνου που αποστολή της είναι η προστασία των 15.000 υπολογιστών του Πενταγώνου.


Το προσωπικό της ομάδας αυτής επελέγη από απόφοιτους σχολών μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που εισήλθαν ως δόκιμοι αξιωματικοί στις Τ.Ε.Δ.



  Το προσωπικό αυτό θα ασχολείται με τις εγχώριες αλλά και τις παγκόσμιες ψηφιακές απειλές. Θα εντοπίσουν με ποιο τρόπο οι πειρατές φτάνουν στις πληροφορίες των φορέων και ποια προγράμματα χρησιμοποιούνε. Θα κατέχουν την μεθοδολογία που χρησιμοποιούνε οι επονομαζόμενοι κακόβουλοι ¨ Μαύροι χάκερ¨.


Έτσι παράλληλα με τον αγώνα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούνε στα στοιχεία των ΤΕΔ, θα μπορούνε να πραγματοποιούνε και οι ίδιοι επιθέσεις στους μαύρους χάκερ. Η ομάδα πρωτίστως θα σχηματίσει έναν ¨ψηφιακό άτλα¨. Η ¨ψηφιακή απειλή¨ αναφέρεται και στο ¨Ερυθρό βιβλίο¨ -περισσότερο γνωστό ως Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας- και έχει αρχίσει προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της.


Ο πρώτος κλάδος του τομέα αυτού που τελεί υπό την προεδρία της TÜBITAK είναι οι κινήσεις ενημέρωσης.


Στα πλαίσια της του προγράμματος ¨Εθνική Πολιτική Ασφάλειας σε Ψηφιακό Περιβάλλον¨ όλες οι υπηρεσίες θα ενημερωθούνε για τις ψηφιακές απειλές. Θα τους εξηγηθεί το πώς οι ψηφιακοί πειρατές φτάνουν στα στοιχεία των υπηρεσιών και με ποιό σκοπό τα χρησιμοποιούνε.


 TourkikaNea.gr

Το αλίευσα ΕΔΩ http://nationalpride.wordpress.com/...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης