Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανοιχτή Επιστολή: Και τώρα, τι έχετε να πείτε;



Γράφει ο
Κώστας Λουράντος
Είναι γνωστή η λαϊκή παροιμία που λέει ότι  «ο ψεύτης ο και κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εμείς θα προσθέταμε μαζί με τον ψεύτη και τον κλέφτη, τον συκοφάντη.

Πέρασε ένας μήνας από τις γνωστές πλέον διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι ο ΟΠΑΔ θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις του περί εξόφλησης των φαρμακοποιών εντός του Απριλίου 2011. Μάλιστα, προσπαθώντας να πείσει και εμάς τους… άπιστους, έθετε θέμα παραίτησης του σε περίπτωση που δεν θα υλοποιούταν οι υποσχέσεις του.

Επιπλέον, ορισμένα ΜΜΕ τοποθετούμενα κι αυτά στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον Υπουργό Υγείας, κατηγορούσαν τους φαρμακοποιούς ότι «είναι ανάλγητοι, δεν έχουν τσίπα» και μάλιστα ορισμένοι πρότειναν ως λύση… να πουλήσει ο Φ.Σ.Α. το αυτοκίνητο του κ. Λοβέρδου και να μην ενοχλούν οι φαρμακοποιοί τους ασφαλισμένους, λες και αυτά που χρωστούσε ο ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς ήταν ακριβώς όσο η αξία του αυτοκινήτου του κ. Λοβέρδου! Αν ίσχυε βέβαια αυτό, θα εγείρονταν άλλα σοβαρότερα θέματα.

Είναι αλήθεια και πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η Ελλάδα όχι μόνο βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, αλλά και ότι αυτοί που τη διοικούν εξαρτώνται πλήρως από εξωγενείς παράγοντες, που υπαγορεύουν την πολιτική της οποιαδήποτε κυβέρνησης.

Άλλα έλεγαν όταν ζητούσαν από τον Ελληνικό λαό την ψήφο του και άλλα κάνουν.

Έλεγαν ότι «χρήματα υπάρχουν», αλλά όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, εννοούσαν ότι υπάρχουν χρήματα για να μας πάρουν και όχι για να μας δώσουν.

Έλεγαν ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις ή να πληγούν τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά έκαναν το αντίθετο. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού έχουν απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος ομολόγων και αδυνατούν, μην έχοντας ρευστό, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσήλια κ.λπ.).

Έλεγαν ότι «μαζί τα φάγαμε» ενοχοποιώντας όλους τους Έλληνες, δίνοντας το δικαίωμα σε εμάς να αναρωτιόμαστε: αφού υπάρχει ένας που ομολογεί ότι «έφαγε» έστω και μαζί με άλλους, γιατί εξακολουθεί να διοικεί στο απυρόβλητο;

Μιλούσαν για ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή σχεδίαζαν το πάγωμα της αγοράς, τη διάλυση του εμπορίου, την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διάνοια για να καταλάβει ότι η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία ενός λαού και ότι διαλύοντας ένα από τα δύο καταρρέει και το άλλο.

Δεν έλεγαν την αλήθεια, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν ήξεραν.  Το να μη θέλεις είναι κατανοητό και στο κάτω – κάτω πιο τίμιο από το να μην γνωρίζεις και να διεκδικείς τη διοίκηση μιας χώρας. Το δεύτερο είναι εγκληματικό.

Αυτό το σύστημα επεκτάθηκε δυστυχώς σε όλους τους τομείς και όλους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, και έχει ως συνέπεια τη μη αναστρέψιμη καθοδική πορεία που όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, εκτός από τους διοικούντες.

Στρέφουν λοιπόν τον έναν κλάδο εναντίον του άλλου, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο, συκοφαντώντας του πάντες, εμφανίζοντας τους εαυτούς τους ως μαχητές, που προσπαθούν να βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα (που οι ίδιοι την οδήγησαν) και να τη σώσουν…….. από όλους εμάς!

Οποία υποκρισία!

Τα ασφαλιστικά ταμεία δε βούλιαξαν από μόνα τους, οι Έλληνες δεν έχασαν ξαφνικά το χαμόγελο, την αισιοδοξία και την ελπίδα τους. Τα νοσοκομεία δεν διαλύθηκαν εν μία νυκτί. Οι Έλληνες δεν είναι κλεφτές, ούτε τους αρμόζει μια τέτοια αντιμετώπιση.

Δεν υπάρχει ούτε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του, υπάρχουν όμως πολλοί (αν όχι όλοι) που θέλουν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Και τώρα κύριοι τι έχετε να πείτε;

• Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΔ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θα παραιτηθείτε; Δεν σας το ζητάμε διότι αυτό δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτα στις άδειες τσέπες μας. Είστε όμως σε θέση να συναισθανθείτε το μέγεθος της υποκρισίας;

• Μας αποστέλλεται από την Εφορία  ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος είναι υπερδιπλάσιος από τον περσινό, στη λογική της εισπρακτικής πολιτικής που προαναφέραμε. Ταυτόχρονα πρέπει να πληρώσουμε ΦΠΑ, περαιώσεις, έκτακτες εισφορές κ.λπ. Πως θα γίνει αυτό κύριοι, όταν το ίδιο το Δημόσιο μας οφείλει πολλά περισσότερα; Συμψηφισμό δεν θέλετε, γιατί θέλετε αποκλειστικά και μόνο να εισπράξετε.

• Θα αφουγκραστείτε κάποια στιγμή τις ανάγκες των πολιτών ή θα συνεχίσετε την κατασυκοφάντηση του υγειονομικού κόσμου, προσπαθώντας να καλύψετε τις δικές σας αδυναμίες; Ενδιαφερθήκατε ποτέ για αυτούς, των οποίων παίρνετε τις εισφορές ή απλώς βολευτήκατε αφού βρήκατε τα κορόιδα που πιστώνουν  επ’ αόριστο τους ασφαλισμένους (γιατρούς, φαρμακοποιούς κ.λπ.);

• Θα πάψετε να συκοφαντείτε έναν κλάδο, που όχι μόνο έχει στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά έχει βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το κράτος ολόκληρο πρωτοστατώντας, όχι μόνο στη διαφάνεια με την πλήρη αποδοχή και στήριξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά πιστώνοντας τα περισσότερα ταμεία για σειρά μηνών;

• Θα πάψετε να προσπαθείτε να πλήξετε τον φαρμακευτικό κλάδο, προσπαθώντας να αλλάξετε, εις το όνομα ενός ξένου μνημονίου, έναν ήδη καλά δομημένο ιστό φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα, που παρέχουν υπηρεσίας υγείας και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχει η στοιχειώδης πρωτοβάθμια περίθαλψη;

Τι έχετε λοιπόν να πείτε;

Πιστεύετε ότι με το να φωνάζετε πιο δυνατά από όλους, θα καταφέρετε να σιωπήσετε τις υπόλοιπες φωνές;

Προφανώς, βλέπετε για πρώτη φορά ότι η λαϊκή εξέγερση είναι ένα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο αφού, τα γιουχαΐσματα και τα γιαουρτώματα κατά των πολιτικών, καθώς και τα κρούσματα «ανυπακοής» αυξάνονται και γενικεύονται.

Αυτό που έχετε επιτύχει μέχρι στιγμής είναι να έχετε διχάσει τον κόσμο, να έχετε χάσει την εμπιστοσύνη του, να προσπαθείτε να είστε αρεστοί στους ξένους παράγοντες, έχοντας ξεχάσει ότι το πολίτευμα χάρις στο οποίο διοικείτε, σας «υποχρεώνει» να βρίσκεστε στην υπηρεσία  του λαού και όχι ο λαός στη δική σας.

Θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι όσες φορές η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, υψώσαμε το ανάστημα μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με θάρρος και λεβεντιά. Θα έπρεπε να έχετε διδαχθεί από την ιστορία και να έχετε ήδη δηλώσει στους ξένους δανειστές ότι τα μνημόνια θα τα συντάσσουμε εμείς οι Έλληνες και όχι οι κερδοσκόποι των ξένων αγορών. Ότι δεν θα ξεπουληθούμε για τα ληστρικά δάνεια τους.

Ότι αν χρειαστεί μπορούμε να ζήσουμε και με «ψωμί και ελιά». Αρκεί να ξέρουμε ότι η κυβερνήσεις τάσσονται ειλικρινά και τίμια στο πλευρό μας. Πως γίνεται να το έχετε ξεχάσει αυτό;

Ο ψεύτης και ο κλέφτης – μαζί και ο συκοφάντης -  τον πρώτο χρόνο χαίρονται και ευχόμαστε η σοφή αυτή παροιμία να είναι η προειδοποίηση που θα σας κάνει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την τελευταία στιγμή.

(Η ανοιχτή επιστολή υπογράφεται και από τον γραμματέα του Φ.Σ.Α.  Ηλία Γιαννόγλου)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης