Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σχέδιο νόμου για την κατάργηση ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ



Συνάδελφοι στείλτε sms, τηλεφωνείστε σε Βουλευτές που γνωρίζετε στην περιοχή σας και απαιτείστε τα δικαιώματα των παιδιών μας, του Έθνους μας.
Αυτά που μας καταργούν δεν είναι προνόμιο πολυτελείας, αλλά Εθνική ΑΝΑΓΚΗ !
Προωθείστε και σε άλλους το παρόν. 







Στην Ολομέλεια της Βουλής, εισάγεται την Τετάρτη  (ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ)
το σχέδιο νόμου για την κατάργηση ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ!!!

 ----------------------

         Παραμονές εξετάσεων  η Υπουργός Παιδείας,  αλλάζει το σύστημα των μετεγγραφών και ουσιαστικά τις καταργεί για τα τέκνα πολυτέκνων,  με το ν/σ  που είναι πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής!

         Εδώ φαίνεται,  πόσο χρειαζόμαστε στο Υπουργείο Παιδείας, άνθρωπο ευαίσθητο και παιδαγωγό, και όχι ξένο με το κλίμα  της έντασης των εξετάσεων...

         Πρώτα ο μαθητής, εκτός από τα παιδιά των  πολυτέκνων και μάλιστα των τίμιων που δηλώνουν τα πλήρη οικονομικά τους στοιχεία!.  

         Συγκεκριμένα:

         Η κ. Υπουργός ΚΑΤΑΡΓΕΙ (από φέτος)   παντελώς τις Μετεγγραφές  στα τέκνα  πολυτέκνων, καθότι το άρθρο 59 παρ.11.β.ii αα. γράφει:

       -  Υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 ...;,  το οποίο αναφέρεται ΜΟΝΟ σε γονείς και όχι σε τέκνα πολυτέκνων!!! (να σημειωθεί ότι στους τρίτεκνους, αναφέρεται: σε γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών).  Αυτό αποδεικνύει,  πόσο  πρόχειρο είναι το ν/σ και στο πόδι γραμμένο αλλά χαρακτηρίζεται και από μίσος και εμπάθεια εναντίον των πολυτέκνων ...;  

         Αλλά και αυτό να διορθωθεί παραμένουν:

         α. Το εισοδηματικό όριο των 50.000€, το ίδιο για 3 και για ...;13 παιδιά!!!

         β. Ο περιορισμός στο 20%, το ποσοστό των Μετεγγραφόμενων φοιτητών από ΟΛΕΣ τις κατηγορίες!

         Επίσης εκτός των ανωτέρω, έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

         1. Αξιοκρατικό κριτήριο  για την κ. Διαμαντοπούλου, είναι: Να μπορεί κάποιος και με λευκές κόλλες να περνά στην  Ιατρική Αθήνας και δεν είναι το ισχύον σύστημα  των μετεγγραφών, που ο πολύτεκνος φοιτητής του τμ. Ιατρικής Αλεξανδρούπολης των 18500 μορίων  πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με  19000 ή  στην Αθήνα με τα 19100 μόρια!

         2. Αναφέρεται η κ. Υπουργός, για τις Σχολές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης  που ασφυκτιούν από Μετεγγραφές... ξεχνώντας όμως  ποια Υπουργός  πέρυσι,  κατήργησε τη βάση του 10 και πρόσθεσε νέες κατηγορίες μετεγγραφόμενων(με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των μετεγγραφόμενων) ;   Μήπως οι πολύτεκνοι, της έθεσαν  ποτέ  τέτοιο αίτημα;

         3. Ο νόμος των μετεγγραφών ξεκίνησε ως νόμος  αποκλειστικά  για τους πολύτεκνους πριν 32 χρόνια ...; και έφθασαν σήμερα  οι πολύτεκνοι να είναι μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών.   Τώρα η κ. Υπουργός τον καταργεί, ως να είναι οι πολύτεκνοι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου αυτού!

         4. Θα θέλει το παιδί μας να μετεγγραφεί  Νομική  Αθήνας και θα του λένε του πολύτεκνου με  τα 13 παιδιά ...;, είσαι κάτω από 50.000€ πήγαινε Αθήνα αλλά όχι Νομική αλλά στο ...;   ΦΠΨ, ας έχεις  και 18.999  μόρια!. Έχεις  51.000€ εισόδημα, δεν είσαι για μας  ούτε πολύτεκνος και μείνε  Αλεξανδρούπολη που πέρασες ή μείνε αμόρφωτος!

ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ,  ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ  ΑΥΤΑ;;;

         Μας λέγανε δεν υπάρχουν χρήματα για  ικανοποίηση  νέων  αιτημάτων  πολυτέκνων και αυτοί καταργούν τα πάντα, ακόμη και τα μέτρα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος!

ΚΑΙΡΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΣ...
------------------
         ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑ, ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  του άρθρου 59 του Ν/Σ.

Υ.Γ
Το έλαβα στο mail και συμφωνούμε πλήρως με την αναγκαιότητα της στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, αν μη τι άλλο το νομοσχέδιο αυτό κρύβει μίσος και εμπάθεια στον θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας.
Τόσες πολλές μεταγραφές  έχει το  Υπουργείο που δεν μπορεί να τις διεκπεραιώσει;
Ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει; Ούτε αυτό; Αν υπάρχει κάτι καλό στον τόπο, στοχευεται και την επομένη... εκτελείται!
Ρωτάει αν ο πολύτεκνος πατέρας έχει την πολυτέλεια να σπουδάζει τα παιδιά του στην επαρχία; Τα μέτρα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.
Κράτος ΑΝΑΛΓΗΤΟ!!!! 

Το αλίευσα ΕΔΩ http://1myblog.pblogs.gr/........

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ: Για τους κυβερνώντες η έννοια της Πατρίδας  δεν έχει καμία σχέση με τα λόγια του ποιήματος  του Ιωάννη Πολέμη     ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;
Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
και κάθε χώρα της με τα χωριά;
κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει;
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;
Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;
Όλα πατρίδα μας! κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι πού `χουμε μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!

Ειδικά ο τελευταίος στίχος συμπυκνώνει  το χάσμα μεταξύ της 
φιλοπατρίας (δύναμη ψυχή) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και της φιλοπατρίας (προτεραιότητα στην τσέπη)  των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης