Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ιδού ποιοί απέρριψαν τις αιτιάσεις της Εκκλησίας για την επικείμενη δέσμευση των χρημάτων που δίνουν οι πιστοί για φιλανθρωπικά και κοινωνικά έργα στις Ενορίες , στα Μοναστήρια και στα εκκλησιαστικά ιδρύματα!

http://orthodox-watch.blogspot.com/

Πριν απο λίγες ώρες αναδημοσιεύσαμε απο την εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής" ένα άρθρο της με τίτλο :"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΡΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ - ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ!".

Δυστυχώς τους τελευταίους ειδικά μήνες, δεν αποτελεί πλέον "είδηση" κάποια αντι-Ορθόδοξη ή αντι- εκκλησιαστική κυβερνητική απόφαση ή ...πρόταση.
Όχι δηλαδή ότι και στους υπόλοιπους τομείς, βλέπουμε κάτι το διαφορετικό.
Η Ορθόδοξη Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν,τηρουμένων των αναλογιών, ότι και οι πρόγονοί μας αμέσως μετά την απελευθέρωση τους απο τους Τούρκους.



Και πάλι τότε οι ίδιες απειλές απο τους ίδιους πάντα "προστάτες" μας, η ίδια επικυριαρχία η ίδια πολιτική κατοχή.

Τότε βέβαια μας επέβαλλαν έναν Όθωνα και κάμποσους αντιβασιλείς.Σήμερα ο "πολιτικός πολιτισμός" του διεθνούς σιωνισμού επιβάλλει τους δικούς του ηγέτες και "αντιβασιλείς" με άλλους ...ηπιότερους και "δημοκρατικώτερους" τρόπους.

Σε αυτό το σημείο είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη ...προόδευσε.

Ο Μέτερνιχ τότε, δεν δίσταζε να πεί με κυνισμό ότι:

«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί»(Κ. Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 400)
Σήμερα οι διάδοχοί του δεν μιλούν ευθέως για "παλούκωμα" ή "στραγγαλισμό" 300- 400.000 Ελλήνων, αλλά με την χαρακτηριστική φραγκική ευγένεια καταδικάζουν 10.000.000 Ελλήνων σε αργό θάνατο.

Τότε λοιπόν ο Όθωνας και οι αντιβασιελείς ενώ τώρα η ...μετεξέλιξή του, η οποία φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να κάνει όποτε μπορεί και ένα σχετικό "μνημόσυνο" σε αυτόν και σε ότι αυτός εξέφραζε.

Πιό κάτω θα παραθέσουμε ένα σχόλιο που έστειλε ανώνυμος φίλος μας αναγνώστης στην προαναφερθεπίσα ανάρτησή μας.
Ίσως είναι απο τα πιο εύστοχα και εμπεριστατωμένα σχόλια που έχουμε λάβει και για αυτό αφιερώνουμε την παρούσα ανάρτηση σε αυτό.
Δείτε λοιπόν ποιός είναι ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο ανατέθηκε ο ρόλος της νομικής αναίρεσης των αιτιάσεων της Εκκλησίας εναντίον του κυβερνητικού σχεδίου υφαρπαγής των χρημάτων που αποταμιεύουν εκ των προσφορών μας οι Ενορίες, τα Μοναστήρια και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα,για να το προσφέρουν ως συσσίτια, κοινωνικά βοηθήματα, χορηγίες σε ορφανοτροφεία  και γηροκομεία κλπ:
Ο Ιωάννης Καράκωστας πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της τράπεζας της Ελλάδας!

Πάντα αναρωτιόμουν τι ρόλο θα παίξει αυτός ο άνθρωπος που έγραψε βιβλίο όπου πλέκει τα εγκώμια στον ξενόφερτο βασιλιά Όθωνα που επιβλήθηκε στη χώρα μας μετά την δολοφονία του Καποδίστρια.

Ως γνωστόν ο Ιωάννης Καποδίστριας προσπάθησε να πολεμήσει το μασσωνικό σύστημα από το οποίο κινδύνευε η ελευθερία της χώρας. Η δολοφονία του Καποδίστρια οδήγησε τη χώρα μας στην εξουσία και το σκοταδισμό των μασσωνικών στοών και του βαυαρικού καθεστώτος που εξαπέλυσαν άγριο κυνηγητό κατά της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως κατά του μοναχισμού.

Όμως ο Ιωάνης Καράκωστας παραβλέποντας την ιστορική πραγματικότητα προβάλει τον Όθωνα ως φιλλένηνα και πραγματικό Έλληνα!!! Στη συνέντευξή του (http://kapodistriako.uoa.gr/stories/058_in_01/index.php?m=2) σχετικά με το βιβλίο του "O Βασιλεύς Όθων, το Oθώνειο Πανεπιστήμιο και η Νομική του Σχολή" αναφέρει τα εξής, που αφήνω ως επί το πλείστον ασχολίαστα:

"Τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε στη συγγραφή και εν συνεχεία έκδοση του βιβλίου;"

"Όπως χαρακτηριστικά αναφέρω και στο βιβλίο, την ιδέα για τη συγγραφή μού την έδωσε η ανάμνηση της εξής μικρής ιστορίας: Όταν ήμουν μικρός, στο πατρικό μου σπίτι στη Χαλκίδα, ήταν αναρτημένο στον τοίχο του καθιστικού, ένα αντίγραφο φωτογραφικού πορτρέτου του Όθωνος από δαγεροτυπία του 1850 του Φίλιππου Μαργαρίτη. Κάθε φορά που έρχονταν στο σπίτι οι φίλοι μου, ο πατέρας μου δείχνοντάς τους τον πίνακα, τους επαναλάμβανε συχνά-πυκνά «παιδιά, αυτός είναι ο Βασιλεύς Όθων, ο πρώτος Βασιλεύς της Ελλάδος, που αγάπησε και κυβέρνησε την Ελλάδα ως πραγματικός Έλλην». Η ρήση αυτή, με τον χρόνο έγινε αστείο και πείραγμα των φίλων, αλλά και εμού, προς τον πατέρα μου στον οποίο λέγαμε κοροϊδευτικά «Κύριε Καράκωστα, μην ξεχνάτε... ο Όθων υπήρξε ένας πραγματικός Έλληνας». Μετά από πολλά χρόνια, όταν άρχισα να συλλέγω χαρακτικά με τον Όθωνα, συνέλαβα την ιδέα να τα δημοσιεύσω και να γράψω λίγα λόγια για την ίδρυση του Πανεπιστημίου του Όθωνος..."

[...]
"Ποιος είναι ο σκοπός του βιβλίου;"

"Επιδίωξη της μελέτης αυτής είναι να ανασυρθεί από το λυκόφως της ελληνικής ιστορίας και να εξαρθεί η συμβολή των φιλελλήνων βασιλέων, πατρός Λουδοβίκου Α' της Βαυαρίας και του υιού, Όθωνος Α' της Ελλάδος και των συνεργατών του -σε σχέση με την ίδρυση του Πανεπιστημίου- που πίστεψαν στην Ελλάδα και λάτρεψαν ό,τι ελληνικό, και να αποδοθεί έτσι η δικαιοσύνη που επιβάλλει η αληθινή ιστορία του τόπου μας. Πρωταγωνιστής στο βιβλίο είναι ο Βασιλεύς Όθων, ο οποίος υπήρξε επίσης πρωταγωνιστής της ίδρυσης του Πανεπιστημίου...."

Βεβαίως και εγώ αν με διόριζαν βασιλιά της Ισπανίας «ισπανόφιλος» θα χαρακτηριζόμουν και θα «λάτρευα» κάθετι ισπανικό.

Όμως ο οσιώτατος μοναχός Χριστόφορος Παπουλάκος, που τόσο πολεμάται σήμερα από δημοσιογραφίσκους τύπου Καμπουράκη, ο μεγάλος ομολογητής της πίστεως και διδάσκαλος της Αλήθειας αποκαλούσε τον Όθωνα όχι Φιλλέληνα και αληθινό Έλληνα, αλλά ψωριασμένο ερίφιο που πρέπει να αποδιωχθεί από την ποίμνη για να μην μεταδώσει την νόσο του στα υπόλοιπα.

Από αυτή τη νόσο φαίνεται ότι νοσούν σήμερα πολλοί υψηλόβαθμοι.

Όπως ο Όθωνας τότε έτσι και ο κ. Καράκωστας τώρα στρέφεται κατά της πίστεως των Ελλήνων και κατά του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Έτσι αποκαλύπτονται και από μόνοι τους ότι δεν αγαπούν ό,τι είναι ελληνικό αλλά τον ψευτοελληνισμό των μασσωνικών στοών που εκφυλίζουν τη φιλοσοφία σε αποκρυφισμό και διαστρέφουν αυτό που πραγματικά είναι η αρχαία και νεότερη Ελλάδα. 

Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα ταίριαζε   τίποτε άλλο  παρά  το παρακάτω εύστοχο κείμενο της "Κλασσικοπερίπτωσης" που επαναδημοσιεύτηκε  "επικαιροποιημένο"  τον περασμένο Μάρτιο.

Πέρυσι στις 23 Μαρτίου είχαμε γράψει το παρακάτω κείμενο που είχε  τον τίτλο:
"Ο Μέτερνιχ ο Αλμούνια  και η 25η Μαρτίου "
Αλλάζοντας λίγο τον τίτλο, επαναδημοσιεύουμε  το ίδιο κείμενο.
Δεν νομίζουμε ότι η αναφορά στον απελθόντα Αλμούνια αλλάζει κάτι στην αξία των σχολίωνπου δυστυχώς εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.


25η Μαρτίου 2009 και η Ελλάδα πάλι βρίσκεται στην "μπούκα" της σύγχρονης "ιεράς συμμαχίας" που χάριν της ...εξέλιξης της real politik μετονομάσθη σε "Ευρωπαϊκή ένωση".
Ο αλήστου μνήμης καγκελάριος Κλέμενς φον Μέτερνιχ ήταν αυτός που ...οραματίσθηκε και τελικά πραγματοποίησε την "ιερή συμμαχία" μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1818.Eπίσης ήταν αυτός που φανατικά πρότεινε να επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις και να καταστείλουν την εξέγερση των "ραγιάδων τρομοκρατών" λέγοντας:
«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί»(Κ. Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 400)
Δυστυχώς για τους "Φραγκο-λεβαντίνους" και τους λοιπούς συγγενείς των Νιμπελούγκεν "προοδευτικών" ,οι Ρωμιοί πολεμώντας για την πίστη και την ελευθερία τους νίκησαν και απο "επικίνδυνοι τρομοκράτες" έγιναν απελευθερωμένοι Έλληνες .Και επειδή δεν κατάφεραν να μας στραγγαλίσουν ή να μας παλουκώσουν σκέφτηκαν να μας στείλουν για βασιλιά έναν δικό τους μια και εμείς κουρελήδες και απολίτιστοι δεν ξέραμε απο ..."τέτοια".

Ηταν η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι μας έβαλαν σε επιτήρηση.
Τα χρόνια που πέρασαν ήταν δύσκολα ,βασιλείες,δημοκρατίες,δικτατορίες,πόλεμοι,κατοχές.Με κάθε τρόπο οι "φίλοι" μας προσπάθησαν να αποτελειώσουν αυτό που άφησαν στη μέση φεύγοντας οι Τούρκοι.
Ο Έλληνας απρόβλεπτος δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί σε όσα ήθελαν να τον "εκπαιδεύσουν" οι ξένοι "ιεραπόστολοι" ,πάντα είχε το δικό του Ευαγγέλιο που το φύλαγε βαθειά στον κόρφο του ακόμα κι όταν φίλαγε το χέρι του Όθωνα ή χειροκροτούσε την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ .Ισως γι΄αυτό δεν κατάλαβε ποτέ κανένας ξένος ή ντόπιος υποτελής τα εσωτερικά όρια αυτής της αδούλωτης ψυχής , αφού όταν τα ξεπερνούσε βρισκόταν μπροστά σε ένα θηρίο ανήμερο έτοιμο να διαλύσει τα πάντα.
Τον Σεπτέμβριο 1994 ο δρ. Χένρυ Κίσσιγκερ μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, περιέγραψε με την ίδια "γλαφυρότητα" του Μέτερνιχ το"φανόμενο Έλληνας" και τους τρόπους ...αντιμετώπισής του:
"Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας" "The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East"
Μετα απο λίγα χρόνια άρχισε το "σερβίρισμα" απο τα γκουρμέ μαγειρεία της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των άλλων γεωστρατηγικών "δεξαμενών σκέψης" και δώστου το πιάτο του εκσυγχρονισμού και του ολοκληρωμένου εξευρωπαϊσμού και να οι μερίδες της ΟΝΕ με πράσινο-ρόζ σάλτσα και πάρε τα φτηνά δάνεια να γίνεις άνθρωπος και να λιγδώσεις το άντερό σου.Όταν λοιπόν ο λιμασμένος για τζίπ ,βίλες και πλαστικές γκόμενες νεο-Έλληνας τα κατάπιε ,κατάλαβε ότι σε αυτό τον παγκόσμιο οίκο ανοχής ναι μεν δεν πληρώνεις στην είσοδο αλλά σου παίρνουν και τα σώβρακα στην έξοδο.Βλέποντας λοιπόν απο την μια μεριά το πορτιέρη -νταβατζή Αλ Μούνια να θέλει να του πάρει ακόμα και τη μασέλα της γιαγιάς και απο την άλλη τον Πρωθυπουργό να σηκώνει τους ώμους σαν να του λέει "τί να κάνουμε;" ,ο νεο-Έλληνας ξαναγίνεται απρόβλεπτος ,"αναρχικός" και επικίνδυνος.

Να γιατί η 25η Μαρτίου θα είναι ο προάγγελος των θυσιών και η πιστοποίηση της προσδοκούμενης Ανάστασης.
(Την απάντηση θα την βρεί ο σχολιαστής στην ανάρτηση με τόν τίτλο:" HTΑΝ ΜΥΘΟΣ Η ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "PAX AMERICANA" ΚΑΙ ΤΗΣ" ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ")εδώ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης