Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μια προσπάθεια για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων.


Με γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα, θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί
έως τις 8 το βράδυ.


Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και
πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη  Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: «Ελληνικές Γευστικές  Διαδρομές».


Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ – Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών) και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» που προωθει τα ελληνικα προιοντα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων  και τη στηριξη δημοσιων και ιδιωτικων φορεων
Χωριατικη 500 κιλων!
Απο τα πλεον εντυπωσιακα  γεγονοτα στο πλαοσιο του 2ημερου αναμενεται να ειναι  η παρασκευη  από περιπου100  αρχιμαγείρους μελη του Chef’s Club  Ελλαδας, μιας τεραστιας χωριατικης ελληνικης σαλατας 500 κιλων  η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα.



Οπως επισης η παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST”. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής – αγροτικων,κτηνοτροφικων και επεξεργασμενων-  και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενω συμμετέχουν σε αυτήν ελληνες παραγωγοι και ελληνικές επιχειρήσεις, που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής.


Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο να αναδειχθούν η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον ελληνικό διατροφικό πολιτισμό.


Ήδη, φορείς -επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, ενώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεμονομένες επιχειρήσεις και παραγωγοί- έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τα νέα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά για ένταξη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τους οργανωτές, πάρα πολλά. Πλουσιες εκδηλωσεις
Κατά τη διάρκεια του διημέρου 30 και 31 Μαιου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
.-Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων
-Η παρουσίαση από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κ. Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
-Παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό από το Chef’s Club
-Εκθεση προιοντων
”Τρωμε ελληνικα!”
Η συμμετοχη Επιμελητηριων, Συνεταιρισμων, φορεων, επιχειρησεων και μεμονωμενων παραγωγων ειναι σημαντικη, ωστοσο οι οργανωτες προσπαθουν, οπως μας πληροφορουν, να ανταποκριθουν με επιτυχια στα συνεχως ολοενα και περισσοτερα αιτηματα για παρουσια στα σταντς με προιοντα τους.


Πρεπει να σημειωθει οτι  ενεργο ρολο παιζουν επισης τα παραρτηματα ή οι κινησεις πρωτοβουλιας που αναπτυσσονται πανελλαδικα γυρω απο τον συλλογο ”Κινημα Πολιτων – Κατανα λωνουμε ο,τι Παραγουμε”, που προωθει τα ελληνικα προιοντα διατροφης, ενδυσης, τουρισμου, ψυχαγωγιας, πολιτισμου κοκ.
Να παμε! Η επίσκεψη στην εκδήλωση είναι δωρεάν.


Το αλίευσα ΕΔΩ http://nationalpride.wordpress.com/.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης