Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το Τέξας υποχρεώνει τις εγκύους σε υπερηχογράφημα - Στόχος του νέου νόμου η αποτροπή των αμβλώσεων

Το Τέξας υποχρεώνει τις εγκύους σε υπερηχογράφημα
Το ζήτημα των αμβλώσεων απασχολεί επί δεκαετίες την αμερικανική κοινωνία
Χιούστον
H πολιτεία του Τέξας αποφάσισε με νόμο να υποβάλλονται οι έγκυες σε υπερηχογράφημα προτού προχωρήσουν σε έκτρωση, έτσι ώστε να αποτρέπονται οι αμβλώσεις. Τον νόμο υπερψήφισαν και τα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας (Βουλή και Γερουσία) όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί.
Ο γιατρός πρέπει να υποβάλλει την έγκυο σε υπερηχογράφημα για να της δείχνει το έμβρυο και να τη βάζει να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του. Πρέπει ακόμη να της εξηγεί τι δείχνει το υπερηχογράφημα. Οι εξαιρέσεις από αυτή τη διαδικασία που δικαιολογούνται από τον νόμο είναι οι περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και σοβαρών παθήσεων στο έμβρυο.
Δεν έλειψαν ωστόσο οι εντονότατες αντιδράσεις κατά του νόμου ο οποίος ουσιαστικά στρέφεται κατά της ιστορικής απόφασης Ρόου εναντίον Ουέιντ. Το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τις αμβλώσεις, αν και στη συνέχεια πολλές πολιτείες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άρχισαν να εισάγουν περιορισμούς στο δικαίωμα των γυναικών, χωρίς πάντως να προχωρούν σε διατάξεις αντίθετες με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Το αλίευσα ΕΔΩ http://aktines.blogspot.com/2011/05/blog-post_7427.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης