Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Απαγόρευσαν ελληνική σημαία και εθνικό ύμνο στα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου

Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγιού [πηγή φωτογραφίας: Μάχη]

Σχόλιο Σ.Ο.: Όταν πριν μια βδομάδα περίπου, ρατσιστές θα έκαιγαν και θα συμβολοκτονούσαν ελληνικές σημαίες έξω από τα γραφεία της ΠΕΟ, της εργατικής συντεχνίας που πρόσκειται στο κυβερνών ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού και η ‘Χαραυγή’ χαρακτήρισαν τους δράστες «ανεγκέφαλους».

Τώρα όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Μάχης’ [02/05/2011], που το αρμόδιο Υπουργείο απαγόρευσε ελληνικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο, οι «ανεγκέφαλοι» ανθέλληνες ποιοι είναι;


Κράτος και παρακράτος στην Κύπρο δουλεύουν μαζί, με τον ρατσισμό και την ελληνοφοβία να έχουν γίνει επίσημη πολιτική που επιβάλλεται διά πυρός και σιδήρου, είτε με βία και φωτιά σκοτεινών τραμπούκων, είτε με κυβερνητικές αποφάσεις και ντιρεκτίβες.

Μάχη
«Απαγόρευσαν ελληνική σημαία και εθνικό ύμνο στα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου»
02 Μαΐου 2011

Αλγεινή εντύπωση αλλά και την αντίδραση των ψαράδων της περιοχής Ζυγίου, προκάλεσε η κυβερνητική απόφαση όπως μην επιτραπεί η παρουσία οποιαδήποτε ελληνικής σημαίας ή η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την τελετή των εγκαινίων του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου την περασμένη Παρασκευή, που τελέστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους ότι απαγορεύεται ρητά η παρουσία ελληνικών σημαιών, οπουδήποτε στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου κατά την τελετή των εγκαινίων. Μόνες σημαίες που επιτρέποντο, ήταν η κυπριακή και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι διοργανωτές ότι ούτε ο Εθνικός Ύμνος θα ανακρούετο κατά τη λήξη της τελετής.

Οι οδηγίες του υπουργείου προκάλεσαν την αντίδραση των ψαράδων που χρησιμοποιούν το καταφύγιο, πολλοί εκ των οποίων, κατά την είσοδο τους στο χώρο μέσω θαλάσσης, είχαν αναρτημένες στα σκάφη τους ελληνικές σημαίες.

Δηλώσεις
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση εγκαινιάζει έργα ανάπτυξης που στοχεύουν στην καλυτέρευση της ζωής και των συνθηκών εργασίας του απλού ανθρώπου, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Επίτροπο Θαλασσίων Ερευνών και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Θαλασσίων Ερευνών και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη δήλωσε ότι το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου «είναι ένα πολύ ωραίο έργο, πολύ ουσιαστικό, πολύ χρήσιμο για τους ψαράδες, για την προστασία των ψαριών και της θάλασσας μας και σηματοδοτεί τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ευρώπη είναι εδώ με ένα καλό και δημιουργικό τρόπο», κατέληξε.


Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8804

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης