Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

10 οι νεκροί στην Αίγυπτο από τις συγκρούσεις Χριστιανών-Μουσουλμάνων


Πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου όπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας στις συγκρούσεις μεταξύ κοπτών χριστιανών και σαλαφιστών μουσουλμάνων, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Οι κάτοικοι προειδοποιούσαν τους περαστικούς να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μίνας στην Ιμπάμπα, η οποία όμως ήταν σχετικά ήρεμη σήμερα το πρωί.
Εξάλλου ο αιγυπτιακός στρατός, που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της Αιγύπτου μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι που συνελήφθησαν μετά τα χθεσινοβραδυνά βίαια επεισόδια θα προσαχθούν στο στρατοδικείο.



Ο στρατός διέταξε “τη μεταφορά όλων των συλληφθέντων σε σχέση με τα επεισόδια του Σαββάτου, ο αριθμός των οποίων είναι 190, να προσαχθούν στο ανώτατο στρατοδικείο”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ένας στρατηγός που μίλησε χθες Σάββατο το βράδυ στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις “δε θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο” και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.
Εντωμεταξύ ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σάραφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τα επεισόδια και ανέβαλε επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν πάνω από 186 άνθρωποι, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που μετέδωσαν κρατικά μέσα, ξέσπασαν όταν περίπου 500 συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο.


Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης