Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μήπως ο υπολογιστής σου είναι "προς ενοικίαση";

Κάντε κλίκ για μεγένθυση.
Όταν θέλουμε να πάμε διακοπές ή να ξεφύγουμε συνήθως υπάρχουν ιστοσελίδες που μας προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα για ταξίδια και διακοπές. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το προϊόν προς ενοικίαση είναι ο υπολογιστής σου; Σε αυτήν την περίπτωση ο υπολογιστής σου έχει μετατραπεί σε bot και χρησιμοποιείται από κακόβουλους για μαζικές επιθέσεις και παράνομες ενέργειες.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τα λεγόμενα underground forums, που δημιουργούνται από hackers με σκοπό την ενοικίαση παραβιασμένων υπολογιστών ιδιωτών, ακόμη και εταιρειών, έτσι ώστε ένας κακόβουλος να κινηθεί ανώνυμα χρησιμοποιώντας την σύνδεση του παραβιασμένου υπολογιστή. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιτιθέμενοι δεν θέλουν να εντοπιστούν από τις αρχές και...
 χρησιμοποιούν αυτές τις συνδέσεις για να ενεργούν με τα στοιχεία άλλων χρηστών (διευθύνσεις IP, DNS κ.α.), αλλά επίσης να παραβιάσουν και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης έμπιστων πελατών-εταιρειών.

 Σε ένα τέτοιο forum μπορεί να κάνει κάποιος εγγραφή και να πληρώσει συνδρομή περίπου 150 $ μέσω υπηρεσιών WebMoney ή Liberty Reserve . Από εκεί και έπειτα ο κάθε χρήστης μπορεί να ενοικιάσει οποιοδήποτε υπολογιστή-bot έναντι ενός δολαρίου.

 Όπως διαπιστώνουμε οι περισσότερες διευθύνσεις ανήκουν σε μεμονωμένους χρήστες και κυρίως στις Η.Π.Α, αλλά με μια εκτενέστερη αναζήτηση εντοπίζονται και ονόματα εταιρειών. Οι εταιρείες που παραβιάστηκαν μεταξύ άλλων, είναι οι The Securities Group LLC, Santiam Memorial Hospital, North Shore Medical Center, McCann-Erickson Worldwide και Greater Reno-Tahoe Economic Development Authority.

Το συμπέρασμα είναι ότι καλύτερα να φροντίσεις για την ασφάλεια των υπολογιστών και να κάνεις τις κατάλληλες αναβαθμίσεις σε λογισμικό και προστασία, παρά να αντιμετωπίσεις μια παραβίαση, η οποία είναι πιο χρονοβόρα και μοιραία πολλές φορές, για τις επιχειρήσεις.

secnews.gr Το αλίευσα ΕΔΩ http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/04/blog-post_2220.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης