Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

H Πολεμική Αεροπορία "καθάρισε" στην πιο δύσκολη αποστολή - Ο κρίσιμος ρόλος Έλληνα μεγιστάνα

ImageΣτην δυσκολότερη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει υπάρξει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, σε ειρηνική περίοδο, εξελίσσεται ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από την Λιβύη και αν όλα τελειώσουν καλά αυτό θα οφείλεται στον «αντιπαραγωγικό» - κατά Θ.Πάγκαλο - επαγγελματισμό των στελεχών της και του ΓΕΕΘΑ που δίνει ένα τεράστιο αγώνα για ολοκληρωθεί η επιχείρηση με επιτυχία. "Κάνουμε παραπάνω απ'ότι είναι δυνατόν" είπε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με τα τρία C-130 και μόλις πριν λίγη ώρα τα ραντάρ του λιβυκού πελάγους «έπιασαν» ένα ελληνικό C-130 να έχει μπει στο ελληνικό FIR και (σ.σ. ανανέωση 21.50) προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21.47 με 85 άτομα.
Του άλλου C-130 αγνοείτo η τύχη μετά την προσγείωσή του (!) μέχρι που απογειώθηκε πριν λίγο με 83 Έλληνες και όσο για το τρίτο αυτό παρά το γεγονός ότι είχε πάει αρχικά στην απομακρυσμένη βάση της Σάμπχα  και εν συνεχεία σε αεροδρόμιο του κόλπου της Σύρτης, εν τούτοις κατάφερε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει με την βάση και να ενημερώσει ότι έχει παραλάβει 36 άτομα από την Σάμπχα και πήγαινε να παραλάβει από την Σύρτη άλλους 25.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για black-out στις παντός είδους επικοινωνίες, ακόμα και στις δορυφορικές, κάτι που σημαίνει ότι ήδη ξένες δυνάμεις έχουν «βάλει το χέρι τους» στην όλη εξέγερση.
Πρέπει να αναγνωριστεί στο υπουργείο Εξωτερικών ότι κατάφερε να πάρει άδεια για προσγείωση των ελληνικών αεροσκαφών, αλλά να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή, όπως και στην επιχείρηση των επιβατικών πλοίων καθοριστικά θετικό ρόλο είχε ο όμιλος Βαρδινογιάννη που διαπιστώνεται ότι έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις εντός του καθεστώτος, ενώ κατάφερε και …βρήκε άκρη και στους επαναστάτες της Βεγγάζης!
Η φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται στα διεθνή χωρικά ύδατα έξω από την Λιβύη για να παρέμβει αν χρειαστεί με ειδική ομάδα ΜΥΚ στην προστασία των ελληνικών πλοίων που έχουν καταπλεύσει στα λιμάνια της Σύρτης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης