Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ Β! ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ο θείος αυτός πατέρας, καταγόταν από την Ασία και ανετράφη από παιδί στην βασιλική αυλή της Κωνσταντινούπολης. Τελείωσε τις σπουδές του στη φιλοσοφία, ρητορική και φυσική. Στη λογική, κατά την αποφοιτήριο διάλεξή του ενώπιον του αυτοκράτορα και των αξιωματούχων, ο πρύτανης του πανεπιστημίου ανεφώνησε με θαυμασμό ότι αν ήταν παρών και ο ίδιος Aριστοτέλης θα τον επαινούσε.
Μετά τις σπουδές του όμως, απέρριψε τη προσφορά υψηλών αξιωμάτων του αυτοκράτορα, εγκατέλειψε τα βασίλεια και από είκοσι χρονών ασκήτευσε στο Άγιον Όρος. Πρώτα στην Λαύρα του Βατοπεδίου κατόπιν στη Λαύρα του Αθανασίου καθώς και στην ερημική τοποθεσία Γλωσσία, σημερινή Προβάτα. Αναχώρησε από το Όρος για τα Ιεροσόλυμα, αλλά στην Θεσσαλονίκη είδε σε όραμα τον Άγιο Δημήτριο που του απαίτησε να μείνει και να μονάσει εκεί κοντά.

Μαρτύριο εἰκοσιτριῶν Τούρκων στά Θυάτειρα


Ἀφορᾶ τό εὐκλεές μαρτύριο εἴκοσι τριῶν Τούρκων στά Θυάτειρα, πόλη περίφημη καί ἡ ὁποία μνημονεύεται ἀπό τόν Ἀπόστολο Ἰωάννη στήν Ἀποκάλυψή του, εἶναι ἀκόμη ἀπ’ τίς πιό πολυάνθρωπες τή Μ. Ἀσίας, δεδομένου ὅτι εἶχε περισσότερους ἀπό 200.000 κατοίκους, παρόλο πού ἡ πανώλη, τό ἔτος 1656, θανάτωσε πάνω ἀπό 50.000. Ὁ Θεός, στήν ἐποχή μας, διάλεξε αὐτήν τήν πόλη νά γίνει τό στάδιο 23 ἀθλητῶν τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, πού θέλησε νά τούς στεφανώσει μέ ἀθάνατη δόξα, ἔπειτα ἀπό πολύ περισσότερους ἀγῶνες, πού ἦταν φυσιολογικό νά τό περιμένουμε ἀπό τέτοιους ἀνθρώπους.
Καί νά τό θέμα:
Ὑπῆρχε σ’ αὐτήν τήν πόλη ἕνας σεΐχης ἤ δάσκαλος τοῦ μωαμεθανικοῦ νόμου, ὁ ὁποῖος, ἐπειδή ἦταν ἄριστος γνώστης τοῦ νόμου, εἶχε μεγάλη αὐθεντία, τοῦ ἔδειχναν ἐμπιστοσύνη καί πολλοί θεωροῦσαν τιμή τους νά συγκαταλέγονται στούς μαθητές του, μέ ἀποτέλεσμα νά ἔχει σχολή μέ πάνω ἀπό 150 νέους ἄνδρες (μαθητές) ἡλικίας 25-30 ἐτῶν, οἱ ὁποῖοι φοιτοῦσαν γιά ν’ ἀποκτήσουν τίς ἱκανότητες τῶν δικαστῶν καί νά γίνουν μία μέρα καδῆδες.... Αὐτός ὁ σεΐχης, πού εἶχε γεράσει διαβάζοντας τό Κοράνιο, παρατήρησε ὅτι ὁ προφήτης του δέν ἀπέρριψε τήν Καινή Διαθήκη, ἀλλ’ ἀντιθέτως ὅτι ὁ Θεός μίλησε διά τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τοῦ Μωϋσέως. εἶχε τήν περιέργεια νά δεῖ τί περιέχουν τά Ἱερά Εὐαγγέλια καί ἀπό τήν Θεία Πρόνοια, ὅλως ἰδιαιτέρως, βρῆκε μία Καινή Διαθήκη μεταφρασμένη στά ἀραβικά.

Νικήτας Αλιπράντης, Θρησκευτική ελευθερία και εικόνες στις Ορθόδοξες χώρες


Στην Ευρώπη δεν αρμόζει η ισοπέδωση.

Θρησκευτική ελευθερία και εικόνες στις Ορθόδοξες χώρες

Νικήτας Αλιπράντης
, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Θράκης και Στρασβούργου
Ο μεγάλος γάλλος νομικός Jean Carbonnier έγραψε προ ετών την όχι άμεσα κατανοητή φράση: «Μετά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους το τρίτο δράμα του 20ού αιώνα είναι η Ευρώπη». Εισηγητής τής κοινωνιολογίας του δικαίου στη Γαλλία και βαθύς γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητος ήθελε να επισημάνει ότι η ιστορία, η πολιτιστική ταυτότητα και νοοτροπία των Ευρωπαϊκών λαών είναι τόσο πολυσύνθετη ώστε η οικοδόμηση μιας ενιαίας Ευρώπης είναι εγχείρημα εξόχως δυσχερές, που περικλείει πολλαπλούς σκοπέλους και υφάλους.
Η επισήμανση αυτή του Carbonnier βρίσκει την πιο καίρια έκφρασή της στον χώρο των κοσμοθεωριακών και υπαρξιακών αντιλήψεων και ειδικά αυτών που σχετίζονται με τη θρησκεία. Από την άποψη αυτή, οι εξελίξεις που σημάδεψαν τη δυτική Ευρώπη από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα τη διαφοροποιούν θεμελιακά από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και δη τις Ορθόδοξες, όσο κι αν αυτό δεν τονίζεται όσο πρέπει συχνά.

Οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι για την κρίση...


Η πρότυπη συνεταιριστική βιομηχανία ΑΓΝΟ διαλύθηκε από άκριτες και εγκληματικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, πολιτικές που υιοθετήθηκαν από συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

του Ελευθέριου Β.
Ποιος θα μιλήσει για την διαφθορά της εργατικής τάξης που θεσμοθέτησε εκείνη η πρακτική; Όπου όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είναι πολύ αποδοτικότερο να είσαι πλασιέ κάποιας πολιτικής άποψης κατά προτίμηση «αριστερής» ώστε ο λαϊκισμός σου να καλύπτεται από τόμους συγγραφέων του 19ου αιώνα με «ανθρωπιστικό» περιτύλιγμα αλλά που στην ουσία πουλούσες «οράματα» αντί να λερώνεις τα χέρια σου στην παραγωγή. Η βιομηχανία που σώθηκε από εκείνη την λαίλαπα μόνο στην τύχη το οφείλει. Τότε λίγα χρόνια πριν να καταλήξουμε στο όνειρο του κάθε

Πεντάγωνο: Να, ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!


Άρματα μάχης από ...βούτυρο και υποβρύχια που γέρνουν αξίας περίπου πέντε δις μας έχουν πουλήσει οι γερμανοί,οι οποίοι μας κατηγορούν ως απατεώνες της Ευρώπης και μας δείχνουν ...δάχτυλο μέσω Αφροδίτης της Μήλου.

Το Βερολίνο έχει πουλήσει στην Ελλάδα 170 καινούργια Leopard και 253 μεταχειρισμένα. Κόστος; Πάνω από δύο δις!

Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ...ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή!

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Ελληνικές εταιρείες που είχαν εμπλακεί στη συμπαραγωγή σε ότι είχε να κάνει με τις ρωγμές.

Για το ξεφλούδισμα κατηγορούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν συντηρούν σωστά τα άρματα.

Μόνο που ίδια ακριβώς προβλήματα παρουσίασαν και τα άρματα μάχης του γερμανικού στρατού!

Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη ποιότητα του χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε και τον οποίο είχαν προμηθευτεί από την Σουηδία.

Προς το παρόν οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα υποσχόμενοι ότι θα βρουν λύση.

Ίδιες υποσχέσεις είχαν δώσει και για τα υποβρύχια.Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά μας απειλούν και με κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μετά απ´όλα αυτά είναι λογικό στο ελληνικό Πεντάγωνο να ...δείχνουν δάχτυλο!
http://www.sigmalive.com/news/greece/241630

*Αυτό το "μας κατηγορούν" αφιερώνεται εξαιρετικά σε όλους εκείνους που πιστεύουν οτι η Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι ενιαίος χώρος.

Αναδημοσίευση από : http://infognomonpolitics.blogspot.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ( Μάρκ. β΄1 -12 ) Β΄ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΓΡ. ΠΑΛΑΜΑ)

Μάρκ. β΄1 -12 




1.Καί εἰσῆλθε πάλιν εἰς Καπερναοὺμ δι΄ ἡμερῶν καὶ ἠκούσθη ὅτι εἰς οἶκόν ἐστι.
2.καὶ εὐθέως συνήχθησαν πολλοί, ὥστε μηκέτι χωρεῖν μηδὲ τὰ πρὸς τὴν θύραν· καὶ ἐλάλει αὐτοῖς τὸν λόγον.
3.καὶ ἔρχονται πρὸς αὐτὸν παραλυτικὸν φέροντες, αἰρόμενον ὑπὸ τεσσάρων·
4.καὶ μὴ δυνάμενοι προσεγγίσαι αὐτῷ διὰ τὸν ὄχλον, ἀπεστέγασαν τὴν στέγην ὅπου ἦν, καὶ ἐξορύξαντες χαλῶσι τὸν κράβαττον, ἐφ΄ ᾧ ὁ παραλυτικὸς κατέκειτο.
5.ἰδὼν δὲ ὁ Ἰησοῦς τὴν πίστιν αὐτῶν λέγει τῷ παραλυτικῷ· τέκνον, ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου.
6.ἦσαν δέ τινες τῶν γραμματέων ἐκεῖ καθήμενοι καὶ διαλογιζόμενοι ἐν ταῖς καρδίαις αὐτῶν·
7.τί οὗτος οὕτω λαλεῖ βλασφημίας; τίς δύναται ἀφιέναι ἁμαρτίας εἰ μὴ εἷς ὁ Θεός;
8.ὃ καὶ εὐθέως ἐπιγνοὺς ὁ Ἰησοῦς τῷ πνεύματι αὐτοῦ ὅτι οὕτως αὐτοὶ διαλογίζονται ἐν ἑαυτοῖς, εἶπεν αὐτοῖς· τί ταῦτα διαλογίζεσθε ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν;
9.τί ἐστιν εὐκοπώτερον, εἰπεῖν τῷ παραλυτικῷ, ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι, ἢ εἰπεῖν, ἔγειρε καὶ ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ περιπάτει;
10.ἵνα δὲ εἰδῆτε ὅτι ἐξουσίαν ἔχει ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἀφιέναι ἐπὶ τῆς γῆς ἁμαρτίας -λέγει τῷ παραλυτικῷ·
11.σοὶ λέγω, ἔγειρε καὶ ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ ὕπαγε εἰς τὸν οἶκόν σου.
12.καὶ ἠγέρθη εὐθέως, καὶ ἄρας τὸν κράβαττον ἐξῆλθεν ἐναντίον παντων, ὥστε ἐξίστασθαι πάντας καὶ δοξάζειν τὸν Θεὸν λέγοντας ὅτι οὐδέποτε οὕτως εἴδομεν.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ( Εβρ. α΄ 10 - β΄ 3) ( ΓΡ. ΠΑΛΑΜΑ)

Εβρ. α΄ 10 -  β΄ 3


10.καί· σὺ κατ΄ ἀρχάς, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί·
11.αὐτοὶ ἀπολοῦνται, σὺ δὲ διαμένεις· καὶ πάντες ὡς ἱμάτιον παλαιωθήσονται
12.καὶ ὡσεὶ περιβόλαιον ἑλίξεις αὐτούς, καὶ ἀλλαγήσονται· σὺ δὲ ὁ αὐτὸς εἶ, καὶ τὰ ἔτη σου οὐκ ἐκλείψουσι.
13.πρὸς τίνα δὲ τῶν ἀγγέλων εἴρηκέ ποτε· κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου,
14.οὐχὶ πάντες εἰσὶ λειτουργικὰ πνεύματα εἰς διακονίαν ἀποστελλόμενα διὰ τοὺς μέλλοντας κληρονομεῖν σωτηρίαν;

Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σε όλο της το μεγαλείο. Ενα συγκινητικό και θαυμαστό video.



Αυτή την δύναμη χρειάζεται η Ελλάδα. Της ΘΕΛΗΣΗΣ να ζἠσει.

Ευχαριστώ το koukfamily.blogspot. για την ενημέρωση

Κλείνουν το παράθυρο των Ρομά στην Ελπίδα


Στην... αγκαλιά των Τούρκων στέλνει η πολιτεία τους Τσιγγάνους μετά την ξαφνική διακοπή της χρηματοδότησης του συλλόγου «Ελπίδα» που είχε αναλάβει την εκπαίδευσή τους. Στερεύει η αισιοδοξία στο Δροσερό Ξάνθης, στον οικισμό των Ελλήνων Τσιγγάνων, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια της πολιτείας είχε ανοίξει «παράθυρο στην ελπίδα» για ένα καλύτερο μέλλον.

Ξαφνικά τους τελευταίους μήνες η στήριξη της πολιτείας διακόπηκε, με αποτέλεσμα η μουσουλμανική κοινότητα των Ρομά με την ελληνική συνείδηση, να έχει γίνει στόχος του τουρκικού προξενείου Θράκης, το οποίο επιχειρεί με τις γνωστές μεθόδους του να αφομοιώσει τους Τσιγγάνους και να τους παρουσιάσει ως «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα», παρά τις σθεναρές προσπάθειές τους για το αντίθετο.

Η νυχτερινή προσευχή...


Η νυχτερινή ήσυχη προσευχή πολύ βοηθάει με την ηρεμία της και είναι πιο αποτελεσματική και για τη δική μας πνευματική ανάπτυξη, όπως και η νυχτερινή σιωπηλή βροχή πολύ ωφελεί στην ανάπτυξη των φυτών. Θέλεις η προσευχή σου να γίνει καρδιακή για να είναι ευπρόσδεκτη στο θεό; Κάνε τον πόνο του συνανθρώπου σου δικό σου πόνο. Και μόνο ένας καρδιακός αναστεναγμός για τον πλησίον σου φέρει θετικά αποτελέσματα. Η θεϊκή πληροφορία της ευπρόσδεκτης προσευχής είναι η θεία παρηγοριά που νιώθει μετά την προσευχή ο άνθρωπος.

Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης

Αλήθειες και Μύθοι για τις παραιτήσεις των στρατιωτικών

Του Χρήστου Καπούτση
 Ογκούμενο κύμα παραιτήσεων  στρατιωτικών, λόγω του ασφαλιστικού,  που δεν θα αφορά τους ένστολους(!), προφανώς και  δεν υφίσταται.  Εκτός και αν δεχτούμε,  ότι οι στρατιωτικοί θα παραιτηθούν  προκειμένου να συμπαρασταθούν  στους Δημοσίους Υπαλλήλους! Αστειότητες  τα περί 10 με 12 χιλιάδες παραιτήσεων αξιωματικών…
Ο  αριθμός των παραιτήσεων  στελεχών του Στρατού τον μήνα Ιανουάριο του 2010 κινήθηκε σε φυσιολογικά για τη εποχή επίπεδα, παρά τις «φήμες»...  Άλλωστε, η εμπειρία διδάσκει ότι, από τη στιγμή που κάποιος αξιωματικός ανακοινώσει σε δημοσιογράφο την απόφασή του να παραιτηθεί, μέχρι να υπογράψει την παραίτησή του,  μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα περίπου 8-10 χρόνια!  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η έξοδος των στρατιωτικών από το Στράτευμα οφείλεται κατά 85% σε αποστρατείες (ακούσια έξοδος που υποκρύπτει επιθυμία συμπλήρωσης 35-ετίας),  12% σε παραιτήσεις,  και 3%  για διάφορους λόγους. Οι στρατιωτικοί, κατά κανόνα,  παραμένουν στο Στράτευμα και μετά την 25-ετία, διότι δύσκολα βρίσκουν αξιοπρεπή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα και διότι, επιθυμούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη.

Η χαρά της επικοινωνίας

Μάθε να βλέπεις κάτι ωραίο στην ψυχή του άλλου. Ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου στην Χριστιανική Εστία Πατρών.

Αλβανική διασπορά: Ο κινητήριος μοχλός του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια

Ο Florin Krasniqi, δραστήριο μέλος της αλβανικής διασποράς και βασικός προμηθευτής όπλων του UCK μεταξύ των Richard Holbrooke και Wesley Clark.

Δύο χρόνια από την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, το όραμα της "Μεγάλης Αλβανίας" παραμένει ζωντανό με τους αλβανικούς εξτρεμιστικούς πυρήνες να έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους και στην Ελλάδα. Μόλις τη περασμένη εβδομάδα, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε σε γιάφκα αλβανικής συμμορίας στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 23 στον Βύρωνα σημαντική ποσότητα οπλισμού (3 AK-47 Kalashnikov, 1 κοντόκαννη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ) ενώ η πληροφορία της εφημερίδας
Press Time ότι βρέθηκαν και προκηρύξεις που παραπέμπουν στον γνωστό "Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου" (UCK) δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε.

Η Κίνα εισβάλλει στα Βαλκάνια



του Γ. Δελαστίκ
Κανείς δεν έδωσε σημασία όταν, στις αρχές του 2009, η Κίνα και η Σερβία υπέγραψαν μια συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας». Λόγια του αέρα, σκέφτηκαν πολλοί. Τα πράγματα άλλαξαν όμως τους τελευταίους μήνες, όταν στο πλαίσιο μιας συνοδευτικής σινο-σερβικής συμφωνίας οικονομικοτεχνικού χαρακτήρα εξαγγέλθηκαν κινεζικά έργα στη Σερβία ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Οταν το ΑΕΠ της χώρας δεν υπερβαίνει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι προφανές ότι τα έργα αυτά έχουν τεράστια σημασία για τη σερβική οικονομία.
Το σημαντικότερο απ’ όλα, ιδίως αυτήν την εποχή, είναι ότι όταν κινεζικές εταιρείες αναλαμβάνουν ένα έργο στο εξωτερικό, κινεζικές τράπεζες προσφέρουν αμέσως το σύνολο σχεδόν του ποσού που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου - και μάλιστα με άκρως ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης.

Σε πλήρη αντίθεση δε με την ΕΕ ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Κινέζοι δεν απαιτούν ποτέ... μέτρα λιτότητας εναντίον των εργαζομένων της χώρας την οποία θα δανείσουν, ούτε περικοπές των κρατικών δαπανών της.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ -ΣΤΑΣΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ


κουσαν οἱ Ποιμένες, τῶν Ἀγγέλων ὑμνούντων, τὴν ἔνσαρκον Χριστοῦ παρουσίαν· καὶ δραμόντες ὡς πρὸς ποιμένα, θεωροῦσι τοῦτον ὡς ἀμνὸν ἄμωμον, ἐν τῇ γαστρὶ Μαρίας βοσκηθέντα, ἣν ὑμνοῦντες, εἶπον·
Χαῖρε, ἀμνοῦ καὶ ποιμένος Μήτηρ· χαῖρε, αὐλὴ λογικῶν προβάτων.
Χαῖρε, ἀοράτων ἐχθρῶν ἀμυντήριον· χαῖρε, Παραδείσου θυρῶν ἀνοικτήριον.
Χαῖρε, ὅτι τὰ οὐράνια συναγάλλεται τῇ γῇ· χαῖρε, ὅτι τὰ ἐπίγεια συγχορεύει οὐρανοῖς.
Χαῖρε, τῶν Ἀποστόλων τὸ ἀσίγητον στόμα· χαῖρε, τῶν Ἀθλοφόρων τὸ ἀνίκητον θάρσος.
Χαῖρε, στεῤῥὸν τῆς Πίστεως ἔρεισμα· χαῖρε, λαμπρὸν τῆς χάριτος γνώρισμα.
Χαῖρε, δι᾿ ἧς ἐγυμνώθη ὁ ᾍδης· χαῖρε, δι᾿ ἧς ἐνεδύθημεν δόξαν.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
Θεοδρόμον Ἀστέρα, θεωρήσαντες Μάγοι, τῇ τούτου ἠκολούθησαν αἴγλῃ· καὶ ὡς λύχνον κρατοῦντες αὐτόν, δι᾿ αὐτοῦ ἠρεύνων κραταιὸν Ἄνακτα· καὶ φθάσαντες τὸν ἄφθαστον, ἐχάρησαν, αὐτῷ βοῶντες· Ἀλληλούϊα.

Ο Ὕμνος τῆς Ἀγάπης Α’ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους (ιβ’ 27 - ιγ’ 13)

Α’ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους (ιβ’ 27 - ιγ’ 13)





Ο Ὕμνος τῆς Ἀγάπης
Α’ ἐπιστολὴ Παύλου πρὸς Κορινθίους (ιβ’ 27 - ιγ’ 13)

Απορρίπτει κάθε είδους εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό το ΥΠΕΞ

 

Δυστυχώς τελικά δεν ήταν τα χρήματα το πρόβλημα για το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απέστειλε νέα εγκύκλιο στις Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό με την οποία απορρίπτεται το αίτημα πολλών πρεσβευτών και προξένων να διοργανώσουν χωρίς δαπάνη για το ελληνικό Δημόσιο την καθιερωμένη δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί το ελληνικό….Υπουργείο Εξωτερικών για την άρνηση διοργάνωσης εκδηλώσεων ακόμα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου είναι ότι πρέπει να υπάρξει, λέει, ενιαία εικόνα σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια!!!


Ενα σκάνδαλο στον ΔΟΑΤΑΠ

Tου Πασχου Μανδραβελη
Ενα παλιό μεράκι όλων των πρωθυπουργών ήταν να αξιοποιήσουν τους πετυχημένους Ελληνες της αλλοδαπής. Ορισμένοι, μάλιστα, έκαναν εκκλήσεις σε ακαδημαϊκούς μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού για να έρθουν εδώ και να συνδράμουν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και του τόπου γενικότερα.

Κάποιοι από τους Ελληνες του εξωτερικού το αποτόλμησαν και φυσικά το... πλήρωσαν. Η μετριοκρατία των ελληνικών πανεπιστημίων είτε τους έκανε σαν τα μούτρα της είτε τους πολέμησε σκληρά. Ενα παράδειγμα: Το 1998 μια ομάδα 32 πανεπιστημιακών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε για μετάκληση τον παγκοσμίου φήμης φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο. Το ενδεκαμελές εκλεκτορικό σώμα του -κατά τα άλλα μεγαλύτερου πνευματικού ιδρύματος της χώρας- απέρριψε την πρόταση με ψήφους 6 - 4!

Βραχονησίδες Καλόγεροι : To "κλειδί" του Κεντρικού Αιγαίου


Καλόγεροι : Μικρή έκταση, τεράστια εθνική σημασία.

Βραχονησίδες. Αιγαίο.
Μοιραία, με αυτές τις δυο λέξεις το μυαλό ταξιδεύει αυτομάτως στα διάσημα πλεόν Ίμια τα οποία ταυτίστηκαν με την λέξη βραχονησίδα (και με το ταπεινωτικό "ευχαριστώ"..) στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων. Μικροσκοπικές νησίδες στην μέση του πουθενά, συνήθως γίνονται το αντικείμενο της προσοχής μας μετά από κάποια κρίση ή κάποιο περιστατικό με τους αρπακτικούς γείτονες. Πολλοί από αυτούς τους βράχους αποτελούν σημεία τεράστιας εθνικής σημασίας αντιστρόφως ανάλογης με μέγεθος τους. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν οι Καλόγεροι, φυτεμένοι όχι σε κάποια εσχατιά του αρχιπελάγους, αλλά ακριβώς στο κέντρο του.

Το μικρό αυτό δίδυμο αποτελείται από τον Μεγάλο Καλόγερο, ένα βράχο ύψος 36 μέτρων και εμβαδού 6 στρεμμάτων και τον Μικρό Καλόγερο 1400 μέτρα βορειοανατολικά του πρώτου, με ύψος 1 μέτρο και αβαθή τα οποία εκτείνονται μερικές δεκάδες μέτρα νότια. Οι βραχονησίδες δεσπόζουν του Κεντρικού Αιγαίου πελάγους απέχοντας 27 μίλια από την Χίο (ανατολικά) και 23 μίλια από την Άνδρο (δυτικά)

Και ευθυμογραφήματα από τους τουρκόφρονες της Θράκης!

millet    Η ανθρωπιά του τουρκικού έθνους, που…έφερε τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα!

    Λέγαµε κι εµείς οι καηµένοι ότι έχουµε κάποιαν αίσθηση του χιούµορ. Μέχρι πού διαβάσαµε τόν περίφημο κολαούζο του Προξενείου Τζενγκίζ Οµέρ στήν ξανθιώτικη τουρκοφυλλάδα «Μιλλέτ» (21-1-2010) καί βουβαθήκαµε. Υποκλιθήκαµε. Καί σας προσφέρουµε ένα δείγµα της τέχνης του, ενώπιον της οποίας Σουρής, Μπόστ και Τσιφόρος δείχνουν φαιδροί ερασιτέχνες. Απολαύστε το:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ... ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΣ... ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ


ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΛΒΙΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ 1996 ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΜΑΛΒΙΝΑ... ΜΙΑ "ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΡΙΑ"... ΜΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ "ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ"...


ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ... ΔΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Αναδημοσίευση από ellinikoforum.blogspot.com

Από τη Χούντα του ΠΑΣΟΚ στη ΓΑΔΑ



Αυτή είναι μία απλή παράθεση κάποιων γεγονότων, που έλαβαν χώρα εχθές, μέσα στην πρωτεύουσα μίας Δημοκρατικής(;) χώρας , όπου υποτίθεται ότι υπάρχει σεβασμός στον Έλληνα νομοταγή πολίτη και προστασία στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα. Προσωπικά, θεωρώ, ότι βγήκα κερδισμένη και πολύ πλούσια από τη χθεσινή ημέρα. Είναι αφάνταστα ικανοποιητικό, να ανακαλύπτει κάποιος πράγματα, τα οποία πρέσβευε αλλά δεν είχε ίδια εμπειρία….. Ας πάρουμε λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή!

Κέντρο Αθήνας 2,00 μ.μ
Ημέρα γενικής απεργίας και ελάχιστα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν. Μας αποβιβάζουν στις στήλες του Ολυμπίου Διός και με τα πόδια ξεκινάω για να φτάσω κοντά στην Ομόνοια, που είναι χώρος συνάντησης για το επαγγελματικό μου ραντεβού. Περνώντας από το Σύνταγμα και την ώρα που φτάνουν οι πρώτες ομάδες που διαδηλώνουν, ακούω θορύβους από σπασίματα και κοιτώντας στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία, βλέπω για άλλη μία φορά κουκουλοφόρους να πετάνε πέτρες στην αστυνομία!!! Με ταχύτητα αστραπής οι ομαδούλες των παρακρατικών και αναρχικών ανεβαίνουν στο πάνω μέρος και βρίσκονται απέναντι από τον άγνωστο στρατιώτη, έξω από το ξενοδοχείο Grand Bretagne.

"Ποιός θέλει να αλλάξει θέση μαζί μου;"

"ΥΠΟΘΕΣΗ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) ΕΙΜΑΙ 24ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 09:00 ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 09:00 ΗΤΟΙ ΤΡΙΑ 8ΩΡΑ) ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΛΙΣ 35ΧΛΜ ΑΠΟ ΠΟΛΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΓΩ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΑΡΓΙΑ), ΔΗΛΑΔΗ :13,4 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ (15 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΑΛΛΑ ...ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!!!!!

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ" ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΓΙΑ) )

Η αλήθεια για την Υπατία - 1ο μέρος: Η αληθινή ιστορία τής Υπατίας


Η αλήθεια για την Υπατία
1ο μέρος: Η αληθινή ιστορία τής Υπατίας

πηγή: http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia1.htm
Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, έχει κατασυκοφαντηθεί στη Δύση από πολλούς αστήρικτους δήθεν ιστορικούς, και τον τελευταίο καιρό συκοφαντείται ειδικά στην Ελλάδα, από τους ειδωλολάτρες, τους αθεϊστές και ακραίες Προτε- σταντικές ομάδες. Όμως η άδικη και κακόβουλη επίθεση κατά του αγίου, θα φανεί από τα στοιχεία που θα παραθέσουμε στη συνέχεια.
Ο άγιος Κύριλλος κατηγορείται από διαφόρους ανιστόρητους ως υπεύθυνος για την απάνθρωπη ΠΟΛΙΤΙΚΗ δολοφονία μας διάσημης φιλοσόφου, που ονομαζόταν Υπατία, το 415 Κ.Χ. Προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως "φονιά" χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, απλούστατα γιατί δεν υπάρχει! Δεν θα αγνοήσουμε όμως την πρόκληση αυτή, γιατί αν και δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τού αγίου Κυρίλλου, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ. Θα παραθέσουμε λοιπόν τις ιστορικές αποδείξεις τής περιόδου εκείνης, με τα γεγονότα τής Αλεξάνδρειας γύρω από το φόνο τής Υπατίας.

«Σύννεφα» στις σχέσεις κυβέρνησης - Φαναρίου Δυσαρέσκεια στην Αθήνα


Κλίμα ψυχρότητας φαίνεται να επικρατεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Φαναρίου, με αφορμή την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εκλογή νέων μητροπολιτών σε Κηφισιά και Ίλιον και στην υπόθεση του καθαιρεθέντος πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη.

Σύμφωνα με το Βήμα, παρόλο που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τηρήσει πλήρη ουδετερότητα στην ένταση που επικρατεί ανάμεσα στον κ. Βαρθολομαίο και στον κ. Ιερώνυμο, εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις πως οι σχέσεις Φαναρίου-Αθήνας κινούνται σε τεντωμένο σχοινί.

Μια σκέψη για το δημοσίευμα του FOCUS και για τις οργισμένες αντιδράσεις!


του Σάββα Καλεντερίδη
Tι στιγμή που στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας της Μέρκελ γίνονται διεργασίες για την έγκριση ή όχι του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που κάποιοι λένε ναι και κάποιοι λένε όχι γι' αυτό, τη στιγμή που το Σπήγκελ δημοσιεύει άρθρο που μιλά για πακέτο οικονομικής βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ελλάδα, βγαίνει το περιοδικό FOCUS και με έναν εξαιρετικά προσβλητικό για μας τους Έλληνες και εντελώς προβοκατόρικο τρόπο, από τη μια πλευρά ξεσηκώνει τους -άς τους ονομάσουμε για την ανάγκη του άρθρο μας- ανθελληνικούς κύκλους της Γερμανίας και από την άλλη προκαλεί ένα απολύτως δικαιολογημένο κύμα οργής και αγανάκτησης των ούτως ή άλλως θερμόαιμων Ελλήνων. Ένα κύμα που επαναφέρει στο προσκήνιο τις βιβλικές καταστροφές της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας και τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν κατέβαλλε στην κατεστραμένη Ελλάδα η Γερμανία. Και μετά απ' όλα αυτά, κυριολεκτικά τινάζονται όλα στον αέρα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Τι είναι μετάνοια;

Τι είναι 
μετάνοια;Η μετάνοια έχει ονομαστεί από τους Πατέρες της εκκλησίας «δεύτερο βάπτισμα» ή «ανανέωση του βαπτίσματος».

Με το πρώτο βάπτισμα

Με το πρώτο βάπτισμα, αρχίζουμε μια πορεία προς τη βασιλεία του Θεού. Η αγάπη του Θεού - Πατέρα μας, γνωρίζοντας την ανθρώπινη αδυναμία μας και το ενδεχόμενο της πτώσης μας, μάς έδωσε το δεύτερο βάπτισμα, την μετάνοια, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να ξανασηκωθεί από την πτώση του, να γιατρέψει τις πληγές του και να συνεχίσει την δύσκολη πορεία του. Δυστυχώς πολύ λίγοι γνωρίζουμε τι σημαίνει μετάνοια και ποιο είναι το βαθύτερο νόημά της. Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν γνωρίζουμε τι είναι μετάνοια, αλλά ούτε και για ποιο πράγμα πρέπει να μετανοήσουμε. 

Απέδωσε η ..."πολιτική" Χρυσοχοϊδη. Συνέλαβε Έλληνες στον Άγιο Παντελεήμονα.!

Η αστυνομία απαγόρευσε την συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Αμερικής.
Νέα σταλινική επίθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Σπύρου Βούγια, κατά των αντιδρώντων στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Ο υπουργός Προστασίας του (αριστερού) Πολίτη, ο οποίος έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου, αλλά και την ψυχραιμία του, επιτίθεται κατά των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, διατάσσοντας την προσαγωγή και σύλληψη πολιτών που δεν έχουν διαπράξει κανένα απολύτως αδίκημα!
Αυτή τη φορά, θύματά του ανύποπτοι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ "προληπτικά", λίγο πριν μεταβούν ειρηνικά στην Πλατεία Αμερικής, όπου υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου και ενώ δεν συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος.

ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ!!!

Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1970 

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμασταν μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή..

Σταθμοί παραγωγής ενέργειας οι κτηνοτροφικές μονάδες;

Οι κτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «μικρούς» σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας. Εκτιμάται ότι στο μέλλον θα μπορεί να παράγεται ακόμη και υδρογόνο, από τα αγροτικά απόβλητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Ενδεικτικά ένα μόνο χοιροστάσιο, με 200 χοιρομητέρες, μπορεί να παράγει κατόπιν επεξεργασίας περί περί τις 1.018 κιλοβατώρες ηλεκτρισμού, ποσότητα συγκρίσιμη με εκείνη που καταναλώνει ένα μέσο σπίτι σε περίοδο τεσσάρων μηνών, δεδομένου ότι η μέση οικιακή κατανάλωση ηλεκτρισμού υπολογίζεται σε 1.100 kWH το τετράμηνο.
Στον ευρωπαικό Βορρά η χρήση γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, είναι ευρέως διαδεδομένη, στη χώρα μας εξακολουθεί να υπάρχει στέρηση, λόγω μιας σειράς αποτρεπτικών παραγόντων, επισήμανε στην ομιλία του ο λέκτορας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Θώμας Κωστόπουλος, κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο της Agrotica.

Κακοποιός και με τη βούλα ο μουσουλμάνος με το Κοράνι


  • Δήλωσε ότι του έσκισαν το Κοράνι και έγινε η αιτία να ξεκινήσει μία "επανάσταση" των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών μέσα στην Αθήνα
  • Αργότερα αποκαλύφθηκε το ψέμα του, αλλά ήταν μόνο η αρχή της αποκάλυψης μίας προσωπικότητας επικίνδυνης για το κοινωνικό σύνολο
Θυμάστε τις Συγκρούσεις στην Αθήνα για το Κοράνι; Δέκα μήνες μετά ο άνθρωπος για τον οποίο «κάηκε» η Αθήνα όταν κατήγγειλε ότι αστυνομικός έσκισε το ιερό βιβλίο του συνελήφθη ως μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος.
Πρόκειται, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, για τον 27χρονο Σύρο Χασάν Χαμζί που καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επειδή πουλούσε κλοπιμαία.
Προηγήθηκε έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Χαμζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και έπεσαν πάνω σε έναν… θησαυρό. Κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία σπείρα διαρρηκτών είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από διαμερίσματα και μεζονέτες των βορείων προαστίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 27χρονος Σύρος αρνήθηκε πως ο ίδιος συμμετείχε στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά υποστήριξε πως αγόρασε τα αντικείμενα αξίας από άγνωστο άνδρα, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένα.

«Όπου γενικότης εκεί και επιπολαιότης»


Δημήτρης Νατσιός
«Την τύχη του κάθε λαός
την κάνει μοναχός του
και όσα του φταίει η κούτρα του
δεν του τα κάνει ο εχθρός του»

κρητική μαντινάδα
Δημοσιεύω ένα παλιό άρθρο μου - του 2003 - με το οποίο υπερασπίστηκα το λειτούργημα ή αποστολή, κατ’ εμέ, του δασκάλου. Σήμερα που ο κόσμος αλαφιάστηκε από την κρίση και οι πάντες αναζητούν εξιλαστήρια θύματα το ξαναδημοσιεύω. Ακούγονται εξωφρενικά πράγματα. Ότι φταίνε για την κρίση οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι άνεργοι και μένουν στο ημίφως οι κατσαρίδες, που διέλυσαν τον τόπο. Και καταντήσαμε να μειώνονται οι μισθοί μας, για να καλύψουμε όσα το κλεφτοκατσικάδικο ήθος, που κυβέρνησε τον τόπο μας, ενθυλάκωσε.

Τούρκος διοικητής στην ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανι...

* Παραδέχονται τις παραβιάσεις του Αιγαίου
* Παραδέχονται τις αναχαιτίσεις από τους έλληνες πιλότους
* Ειρωνικά σχόλια από τους τούρκους που υπερηφανεύονται επειδή διοικούν έλληνες στρατιώτες


Τσολάκ Λεβέντ ονομάζεται ο διοικητής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, ο οποίος ανέλαβε χρέη διοικητού της ΝΑΤΟϊκής μας συμμετοχής στο Αφγανιστάν.
Σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ενώ κατά το 2009 υπήρξαν 425 αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, από τους έλληνες πιλότους, οι οποίοι έχουν τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου, στο Αφγανιστάν η ελληνική στρατιωτική δύναμη έχει διοικητή τούρκο αξιωματικό…
Την διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής ελληνικής συμμετοχής ανέλαβε ο Τσολάκ Λεβέντ, με βαθμό Ταξιάρχου στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK). Μάλιστα, ο ταξίαρχος Τσολάκ έχει αναλάβει την διοίκηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εδάφους αλλά και αέρος…»

Ελλάδα, ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας.

Η «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΜΕΤΡΟ ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.


Των ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

«Τα όπλα μάς έσωσαν», έλεγε πριν από χρόνια ανώτατο στέλεχος της τότε κυβέρνησης εξηγώντας στους απορημένους δημοσιογράφους πως οι προμήθειες βοήθησαν τόσο στα εκάστοτε κοινοτικά πλαίσια στήριξης όσο και στις οικονομικές ενισχύσεις της Ευρώπης προς την Ελλάδα, στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου κ.λπ.

Tί λέει μια Γαλλίδα ορθόδοξη για την λειτουργική γλώσσα -Ας μην γίνει ο λόγος του Θεού λόγια...

Με την ανάγνωση της Αγίας Γραφής, του Ψαλτηρίου και τον εκκλησιασμό ήρθα σε επαφή με τα αρχαία ελληνικά. Ουδέποτε η δυσκολία που αντιμετωπίζω στην κατανόηση των Γραφών αποτελούσε εμπόδιο στην κοινωνία μου με το Θεό.

Δημοσιεύουμε ένα μήνυμα το οποίο μας απέστειλε μια εν Χριστώ αδελφή,* Ορθόδοξη από την Γαλλία που κατοικεί στην Ελλάδα. Όπως μας είπε η απόφασή της να γράψει ήταν εντελώς αυθόρμητη κατόπιν μελέτης διαφόρων άρθρων που αναφερόντουσαν στον πόθο μερικών της αλλαγής της λειτουργικής μας γλώσσας. Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν από το κείμενο αυτό να έχουμε απαιτήσεις (με την άδειά της έγιναν ελάχιστες αλλαγές στην ορθογραφία και την σύνταξη) όμως θεωρούμε πολύ σημαντική αυτήν την φωνή που προέρχεται από αλλοδαπή προσήλυτη. Εντύπωση μας έκανε πως προσεγγίζει το θέμα με βαθιά πίστη και όχι με ορθολογιστικό πνεύμα. Οι νεοφώτιστοι πολλάκις μας δίνουν μαθήματα Ορθοδόξου πνευματικότητος όταν εμείς που γεννηθήκαμε εντός της Ορθοδοξίας λοξοδρομούμε σε εσπερίστικες ατραπούς τύπου "Βαρλαάμ".
 
***

Μας εκβιάζουν για τα Εθνικά θέματα.

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ζητούν…υποχωρήσεις για να μας δώσουν λεφτά…

Και στο βάθος… εθνικά θέματα; Πράγματι, δεν είναι λίγοι (το αντίθετο…) όσοι πιστεύουν πως όλα αυτά τα περίεργα (;) κερδοσκοπικά παιχνίδια γύρω απ’ την παραπαίουσα ελληνική οικονομία δεν έχουν μονοσήμαντο στόχο την πλήρη οικονομική εξάρτηση της χώρας μας, με αξιοποίηση των τραγικών λαθών και αβελτηριών της κυβέρνησης (κυρίως την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ και λόγω της ραγδαίας και πρωτόγνωρης αύξησης των spread), αλλά στοχεύουν και:

Στο να συρθεί η Ελλάδα σε μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα, κυρίως δε σε Αιγαίο, ελληνοτουρκικά, Κυπριακό.

Έρευνα: Πυρηνικές δοκιμές και σκόνη από Σαχάρα...!


Στρατιωτικό απόρρητο-Αμερική-Πυρινικά-Σαχάρα-ΠεριβάλλονΣτις μέρες μας βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ένα τεράστιο πρόγραμμα παραγωγής μικρών ως είθισται να λέγονται πυρηνικών όπλων, ικανών να διατρήσουν και καταστρέψουν υπόγεια κρησφύγετα και εγκαταστάσεις. Πρόκειται περί μιας επικινδύνου νέας στρατηγικής που βάζει τα πυρηνικά στο στενό πεδίο χρησιμοποίησης στην αντιμετώπιση ανορθοδόξου πολέμου, ( σαν αυτόν που γίνεται σήμερα στο Ιράκ ) εντός και εκτός κατωκημένων τόπων.Στο ίδιο πρόγραμμα αναπτύσσονται πυρηνικά που καταστρέφουν κέντρα και γραμμές επικοινωνιών στηριζόμενες στην αρχή του πολλαπλασιασμού του ιονισμού. Πόσα Τσερνομπίλ έχουμε ανυποψίαστοι δεχθεί από την επιμονή των ισχυρών συνεχώς να δοκιμάζουν νέα όπλα, για την εξέλιξη των πυρηνικών τους βλημάτων;

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Δεν πρέπει να επιθυμήσες - Αββάς Μακάριος

pavlou55.jpg

Ο αββάς Μακάριος είδε μια φορά κοντά στον μεγάλο του γέροντα, τον άγιο Αντώνιο, που εργαζόταν εκλεκτά κλωνάρια φοινικιάς και του ζήτησε απ' αυτά μια δεσμίδα. Ο αββάς Αντώνιος τότε του είπε:
- Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, πως δεν πρέπει να επιθυμήσεις όσα έχει ο πλησίον σου (Εξ. κ' 17, Δευτ. ε΄21).
Και μόνο μ' αυτό το λόγο που είπε ο Γέροντας, αμέσως όλα τα τρυφερά εκείνα κλωνάρια καψαλίστηκαν σαν να τα 'καψε φωτιά. Ο αββάς Αντώνιος, βλέποντας τούτο το πράγμα, είπε στον Μακάριο:
- Ιδού, που επάνω σου έχει αναπαυτεί το πνεύμα μου, κ' έτσι θα' σαι λοιπόν κληρονόμος των χαρισμάτων μου.

Φωνή Διαμαρτυρίας από έναν ΙΚΑΡΟ μας...

Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο... το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην λατρεία μας... στην δουλειά μας. Ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Άγιοι Κινέζοι μάρτυρες

ΣΙΝΙΚΟΝ ΚΛΕΟΣ  Οι Νεομάρτυρες της Κίνας 


       Χαίροις Σινών Μαρτύρων πληθύς, Θεού του ζώντος η γενναία παράταξις, Η πλάνων καταβαλούσα την βουδδικήν ανδρικώς, Και Χριστού την πίστιν ανυψώσασα, Τα άνθη τα πνέοντα, ευωδίαν την άρρητον, νέοι αστέρες του νοητού στερεώματος, οι τας καρδίας των πιστών καταυγάζοντες, Κίνας το μέγα καύχημα, Ασίας αγλάϊσμα, και στολισμός και λαμπρότης και απαρχή προς τον Κύριον. Αυτόν δυσωπείτε, ταις ψυχαίς ημών δοθήναι το μέγα έλεος.  

       11 Ιουνίου. Ημέρα γιορτής για τους πιστούς. Ημέρα τιμής της Θεομητορικής εικόνος «Άξιον εστίν», που από το ιερό Σύνθρονο του Αγιορείτικου Πρωτάτου στέλνει τη χάρη Της στον τετραπέρατο κόσμο και γλυκαίνει τις ψυχές των Ορθοδόξων, παραμυθεί τους πονεμένους, στηρίζει τους δοκιμαζομένους, χαροποιεί τους ευσεβόφρονες ...;  

Υπέρογκα ενοίκια πληρώνουν οι στρατιωτικοί σε Έβρο και νησιά

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τους ενοικιαστές σπιτιών,  είναι τα στελέχη του Στρατού που υπηρετούν σε Στρατιωτικές Μονάδες,   κυρίως στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.
Για παράδειγμα, στην Ορεστιάδα, ή στο Μούδρο, ή στην Καλλονή και αλλού , όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση δωματίων επειδή υπηρετούν εκατοντάδες στρατιωτικοί,  μία γκαρσονιέρα έχει ενοίκιο από 250 μέχρι 400 ευρώ το μήνα! Επισημαίνουμε ότι οι Επαγγελματίες Οπλίτες(ΕΠ.ΟΠ) , που συνήθως ενοικιάζουν γκαρσονιέρες έχουν μηνιαίες αποδοχές  (συνολικά μαζί με τα επιδόματα) από 950 μέχρι 1.100 Ευρώ.  Επίσης, ένα τριάρι διαμέρισμα στις ίδιες περιοχές  κοστίζει από 550 μέχρι 800 ευρώ! Γενικά το κόστος ενοικίου είναι δυσβάστακτο για τα στελέχη , ειδικά μάλιστα στις  περιπτώσεις (η πλειοψηφία) που οι σύζυγοι  δεν μπορούν να εργαστούν  κυρίως λόγω των συχνών μεταθέσεων. 

Οι έξωθεν και οι έσωθεν κερδοσκόποι



Η παρακμή μιας κοινωνίας συνοδεύεται, σχεδόν πάντοτε, από την προσπάθεια των παρηκμασμένων να μεταθέσουν σε άλλους τις ευθύνες και την ενοχή για την παρακμή τους. Είναι φυσικό. «Η υπεράσπιση του εγώ μας πεθαίνει ένα τέταρτο μετά τον θάνατό μας». Οι άνθρωποι δεν αντέχουμε την αποτυχία μας, ο ψυχισμός μας ορμέμφυτα την αρνείται. Πρέπει, οπωσδήποτε, κάποιοι άλλοι να φταίνε για τη δική μας παρακμή – άνθρωποι, συγκυρίες, διεθνείς παράγοντες.
Η αυτεπίγνωση λαθών, αστοχημάτων, ανικανότητας είναι σπάνιο ατομικό κατόρθωμα και σχεδόν ποτέ συλλογικό. Η προσπάθεια, ψυχολογικά ανεπίγνωστη και αντανακλαστικά αυτονόητη, να επιρρίψουμε σε άλλους την ευθύνη της δικής μας παρακμής, γεννάει και το σύμπτωμα που εύστοχα ονομάστηκε «συνωμοσιολογία»: Κάποιοι σίγουρα συνωμοτούν εναντίον μας, μεθοδεύουν και επιδιώκουν την ιστορική μας εξαφάνιση, μας πολεμούν ύπουλα και πονηρά. Μόνον έτσι δικαιολογούμε τον εκπεσμό μας, την κρατική μας διάλυση, τον εκφαυλισμό μας, την κυρίαρχη ανικανότητα και αναξιοκρατία, τον διεθνή διασυρμό μας.


Η Μαγεία (῾Οσίου Νικοδήμου τοῦ ῾Αγιορείτου)

Η Μαγεία (῾Οσίου Νικοδήμου τοῦ ῾Αγιορείτου)                                                            

Ιράν: Απελάθηκε Έλληνας ιπτάμενος φροντιστής.

Γιατί είπε τον “Περσικό Κόλπο”…Αραβικό.

(Να τα ακούνε κάποιοι πολιτικοί μας αυτά…)

Έλληνας ιπτάμενος φροντιστής που εργαζόταν για την ιρανική αεροπορική εταιρεία Kish Air, απολύθηκε από την εταιρεία και στη συνέχεια απελάθηκε από τη χώρα, ύστερα από διαφωνία που είχε με Ιρανούς επιβάτες σχετικά με τη χρήση του όρου “Αραβικός Κόλπος” αντί του όρου “Περσικός Κόλπος”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

“Ο Έλληνας φροντιστής της πτήσης 7081 της Kish Air από Τεχεράνη προς το νησί Κις (στο νότο της χώρας) απελάθη εξαιτίας της απρεπούς και ανεύθυνης συμπεριφοράς του”, δήλωσε ο Γκολαμρέζα Ρεζαϊάν, επικεφαλής του τμήματος Μετανάστευσης και Αλλοδαπών, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ιρανοί επιβάτες της πτήσης διαμαρτυρήθηκαν όταν στο χάρτη της πτήσης που εμφανίστηκε στις οθόνες του εσωτερικού κυκλώματος τηλεόρασης του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ο όρος “Αραβικός Κόλπος” αντί του “Περσικού Κόλπου”. Τότε, ο Έλληνας φροντιστής αντέδρασε προειδοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύλληψη των επιβατών που διαμαρτύρονταν. Ύστερα από τη “διαφωνία” αυτή, ο φροντιστής “κλήθηκε από το τμήμα Μετανάστευσης της αστυνομίας του Κις και η άδεια παραμονής του ανακλήθηκε”, διευκρίνισε ο κ. Ρεζαϊάν.

Jacoline Vinke-Παπακωνσταντίνου: "Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει". Μωρέ τι μας λέτε;

Εμφανίστηκε η Ολλανδή σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση και σε ελληνικά και ολλανδικά ΜΜΕ και είπε διάφορα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της. Αν και ακούστηκαν αστεία δεν επιθυμώ να τα σχολιάσω.
Μπορείτε να δείτε πολλά σε άλλα blogs (οπως για παράδειγμα στου φίλου Μπαρμπανίκου Αρβανίτη ΕΔΩ).

Εγώ θα σχολιάσω μόνο μια πρόταση που χρησιμοποίησε η κυρία Jacoline Vinke συγκρίνοντας την Ολλανδία με την Ελλάδα:

"Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει"

Για να δούμε τι ωραία χώρα είναι η Ολλανδία όπου τα κάνουν όλα όπως πρέπει.........
Στην χώρα που εδώ και καιρό κυβερνάνε κάτι τύποι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ...
Η πιο "προοδευτικοκουλτουριάρικη" χώρα.....

Πλοκάμια του UCK στη «σφαγή» του Βύρωνα;

Quantcast

Μέχρι τώρα οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας “Press Time” στις 20.02.2010

Η εξτρεμιστική παραστρατιωτική οργάνωση που ονειρεύεται τη «Μεγάλη Αλβανία» και απειλεί να αιματοκυλίσει όλα τα Βαλκάνια έχει απλώσει τα πλοκάμια στην πρωτεύουσα και πράκτορές της αναλαμβάνουν σιγά-σιγά δράση; Αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα απασχολούν τις Υπηρεσίες Πληροφοριών που καλούνται να δώσουν απαντήσεις και μάλιστα άμεσες και έγκυρες. Το θέμα ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες –τις οποίες οι αρμόδιες Αρχές δεν επιβεβαιώνουν– από το μακελειό στον Βύρωνα και τις έρευνες που το ακολούθησαν, κατά τις οποίες στη γιάφκα των εγκληματιών βρέθηκαν και προκηρύξεις του UCK, μαζί με τον τεράστιο αριθμό όπλων που διέθεταν οι Αλβανοί ληστές.

Τὸ ἐπεῖγον τοῦ οἰκολογικοῦ προβλήματος, ἡ πρόσληψή του ἀπὸ τὸ ἑλλαδικὸ πολιτικὸ σύστημα καὶ τὸ περιβάλλον ὡς πατριωτισμός.


ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
Τὸ ἐπεῖγον τοῦ οἰκολογικοῦ προβλήματος, ἡ πρόσληψή του ἀπὸ τὸ ἑλλαδικὸ πολιτικὸ σύστημα καὶ τὸ περιβάλλον ὡς πατριωτισμός.

Στὴν εὐρύτερη προεκλογικὴ περίοδο συζητήθηκε ἐκτενέστατα (ἂν καὶ ἐπιφανειακώτατα) τὸ περιβαλλοντικὸ/οἰκολογικὸ ζήτημα. Ὅλα ἀνεξαιρέτως τὰ κοινοβουλευτικὰ κόμματα τοποθετήθηκαν ἐπὶ τῶν σχετικῶν θεμάτων. Παράγοντες τῆς πολιτικῆς ζωῆς τοῦ τόπου ποὺ μέχρι πρὶν ἀπὸ μερικοὺς μῆνες δὲν διανοοῦντο νὰ συμπεριλάβουν στὸν λόγο τους τὴ λέξη «περιβάλλον» ἄρχισαν νὰ ὑπόσχονται «πράσινη ἀνάπτυξη», «ἀποτελεσματικὴ προστασία τῶν δασῶν», «ἀνανεώσιμες πηγὲς ἐνέργειας», «πράσινες θέσεις ἐργασίας» κλπ. Δεχόμενοι ἀξιωματικὰ ὅτι οἱ πολιτικοὶ ἐνδιαφέρονται μόνον γιὰ τὴν ἐπανεκλογή τους, ὁδηγούμαστε στὸ συμπέρασμα ὅτι ὑποσχέθηκαν τὰ προαναφερθέντα διότι κρίσιμη μάζα πολιτῶν/ψηφοφόρων ἔχει ἀρχίσει νὰ ἀντιλαμβάνεται τὸ ἐπεῖγον τοῦ περιβαλλοντικοῦ ζητήματος- ὄχι ὅμως ἀρκετοί, καὶ ὄχι ἀρκετά.

Κονίτσης Ανδρέας "Διαμαρτύρομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου"

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε σήμερα ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, με αφορμή την πρωτοφανή ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται στις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους ... οικονομίας.
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Στην φιλοκυβερνητική αθηναϊκή εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» δημοσιεύθηκε η εξοργιστική είδηση, ότι «με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων,  που οργανώνονται στις Ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους ... οικονομίας»!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Άκτιστο Φώς.13 Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου

Untitled-31%20(426%20x%20491).jpg


Για κάθε άνθρωπο που θ' αναλογισθή το γεγονός της υπάρξεώς του, αυτό θα είναι αντικείμενο μεγάλου θαυμασμού.
Έτυχε να συναντήσωμε ανθρώπους που μπαίνοντας στη νοερή σφαίρα, που προσιδιάζει φυσικά στον άνθρωπο, εκπλήσσονταν από το φωτόμορφο κάλλος της.
Όταν όμως ο άνθρωπος με τη Θεία ενέργεια εισάγεται στον κόσμο του ακτίστου φωτός, τότε το « θάμβος Θεού» φτάνει να γίνη τελείως ανέκφραστο και δεν βρίσκει πια λόγια ούτε τρόπους ούτε στεναγμούς ευγνωμοσύνης.

Οι παρενέργειες της κρίσης στο διπλωματικό μέτωπο


Αποδυνάμωση της διεθνούς διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας
Του Σταυρου Λυγερου
Η οξύτατη δημοσιονομική κρίση και ο συνακόλουθος πρωτοφανής διεθνής διασυρμός έχουν ωθήσει στο ναδίρ τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομία δεν ήταν ποτέ αποκομμένη από την πολιτική. Στην πραγματικότητα, η χώρα είναι όσο ποτέ άλλοτε εκτεθειμένη όχι μόνο στις κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών, αλλά και στα εθνικά θέματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα δεχθεί στρατιωτική επίθεση. Σημαίνει, όμως, ότι στον διαρκή διπλωματικό πόλεμο θέσεων είναι αδύναμη όχι μόνο να προωθήσει τις θέσεις της, αλλά και να προασπίσει βασικά εθνικά συμφέροντά της. Η απώλεια κύρους και διαπραγματευτικής δύναμης αντανακλάται στον τρόπο που την αντιμετωπίζουν αντίπαλοι και γείτονες.

Στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, εκφράζονται φόβοι ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία. Προς το παρόν, έχουμε τις συνηθισμένες προκλήσεις. Μόνη εξαίρεση η είσοδος έξι μαχητικών F-16 στο πεδίο βολής της Ανδρου κατά τη διάρκεια ελληνικής άσκησης αντιαεροπορικών πυρών. Η άσκηση διακόπηκε για να μην προκληθεί ατύχημα. Στο ελληνικό Γενικό Επιτελείο δεν έχουν, βεβαίως, ξεχάσει τις αποκαλύψεις για το άκρως απόρρητο τουρκικό σχέδιο «Βαριοπούλα».

Διαμαρτυρία των Ερυθροσταυριτών στα Γιάννενα. Δεν θα παρελάσουν στα "Ελευθέρια" γιατί τους είπαν να βγάλουν τον Σταυρό από την σημαία τους!!

Δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το σώμα εθελοντών της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για τη στάση της Προέδρου Μ. Παπαδοπούλου.

Συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί αρνητική εξέλιξη, που θα σχολιαστεί ποικιλότροπα.

Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποφάσισε να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή. Δηλαδή δεν θα δούμε, όπως έχουμε συνηθίσει, στην παρέλαση τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού να διασχίζουν, κρατώντας με υπερηφάνεια τη σημαία του σώματος, τον κεντρικό δρόμο, έξω από τη Νομαρχία και να περνούν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ουγγαρία-Ξιφασκία-Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Γυναικών-Η Βουγιούκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις για την ελληνική ξιφασκία, πέτυχε εχθές στην Βουδαπέστη, η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε -για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής ξιφασκίας- το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Γυναικών, που διεξήχθη στην ουγγρική πρωτεύουσα.
Αναφερόμενη στην σπουδαία επιτυχία της, η Βουγιούκα, δήλωσε: «Ασφαλώς και δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά. Ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένη που μπήκα στην 4άδα, κι αυτό μ' έκανε να χαλαρώσω, να ξεχάσω το άγχος και να φτάσω στο χρυσό χωρίς να το καταλάβω».
Η αήττητη πορεία της Βουγιούκα μέχρι το βάθρο άρχισε από το "ταμπλό των 64" (όπου έπαιξε απ' ευθείας, χωρίς προκριματικά, λόγω της υψηλής θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη). Σημείωσε, δηλαδή, τέσσερις νίκες "νοκ άουτ" (αγώνες στα 15 χτυπήματα), προτού πετάξει έξω από τα ημιτελικά την Κορεάτισσα, Κιμ 15/10) και στη συνέχεια, στον τελικό, την Ιταλίδα, Μπαρτσόκα (15/9), η οποία, προηγουμένως, είχε αποκλείσει τη συμπατριώτισσά της Μπιάνκο.

Αναδημοσίευση από omogeneia.ana-mpa.gr

Άγιος Φωκάς ο Κηπουρός

 

ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΩΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

Ο Φιλόξενος Άγιος
       Ο Άγιος Φωκάς γεννήθηκε και ανατράφηκε στην μεγαλούπολη Σινώπη, κοντά στην Μαύρη θάλασσα.
       
Από νέος εξοικονομούσε τα απαραίτητα από τον κήπο του, που φρόντιζε και καλλιεργούσε. Το σπίτι του ήταν κοντά στην πύλη του κάστρου που επικοινωνούσε με το λιμάνι, γι' αυτό ποτέ δεν του έλειπαν οι φιλοξενούμενοι, άλλοτε ξένοι ταξιδιώτες, άλλοτε φτωχοί.
       
Εκείνη την εποχή είχαν κηρύξει, οι ειδωλολάτρες διωγμό κατά των Χριστιανών, και τους σκότωναν χωρίς εξέταση και δίκη.
       
Μαθεύτηκε, λοιπόν ότι και ο Φωκάς ο κηπουρός ήταν Χριστιανός. Αμέσως οι άρχοντες έστειλαν στρατιώτες για να τον συλλάβουν.
       
Ο Φωκάς δεν τους εγνώρισε και τους δέχτηκε και τους περιποιήθηκε σαν ξένους. Αφού πέρασαν μερικές ημέρες τους ρώτησε τι σκοπό είχε το ταξίδι τους σ' αυτόν τον τόπο. Εκείνοι υποχρεωμένοι από την φιλοξενία του φανέρωσαν το μυστικό, ότι ζητούν τον Φωκά τον Χριστιανό για να τον αποκεφαλίσουν, του είπαν μάλιστα ότι θα του χρωστούσαν μεγάλη χάρη αν τους τον φανέρωνε. 

ΘΡΑΚΗ - ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
Πρώην Υπουργός
Ο ισχυρισμός των Τούρκων ότι καταπιέζεται η τουρκική μειονότητα στη Θράκη και η επιδίωξη τους για συνδιοίκηση της Θράκης, είναι στόχος απορριπτέος πλην των ανωτέρω γεγονότων και διότι οι Τούρκοι παραβίασαν τους ακόλουθους δύο ουσιώδεις όρους της Συνθήκης της Λωζάνης: Ότι είναι θρησκευτικός ο χαρακτήρας των μειονοτήτων και ότι θα διατηρηθεί η αριθμητική ισορροπία των μειονοτήτων.

ΘΡΑΚΗ - ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Όταν ήμουν Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Μουτσόπουλος, μου ζήτησε να χρηματοδοτήσω ανασκαφές στην περιοχή που είναι τα χωριά στα οποία κατοικούν Πομάκοι. Του έδωσα χρήματα από το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών. Όταν έκανε την ανασκαφή, μου είπε ότι βρήκε χριστιανική εκκλησία. Οι Πομάκοι που χρησιμοποίησε για την ανασκαφή είπαν του: «Χριστιανοί δεν έζησαν εδώ». Τους απάντησε: «Εσείς ήσαστε χριστιανοί και σας έκαναν Μουσουλμάνους». Τα γεγονότα αυτά και τον βίαιο εξισλαμισμό των Πομάκων αναφέρει η Αιμιλία Λαδοπούλου από βουλγάρικες πηγές και από τον Τσέχο Γλωσσολόγο και Ιστορικό Leopold Geitler. [Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ - 10 Φεβρουαρίου 2010].

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης