Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Θεσσαλονίκη: πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Bookmark and Share

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θέρμης400 είναι οι συμμετοχές των κατοίκων στο πρόγραμμα κομποστοποίησης φυτικών απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Θεσσαλονίκης, πάνω από
Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ο δήμος πριν από δύο μήνες, σε συνεργασία με τη σχολή Δασοπονίας του ΑΠΘ.
Ο δήμος Θέρμης για τις ανάγκες του προγράμματος προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν 1,100 κάδους κομποστοποίησης στους κατοίκους.
Έτσι οι κάτοικοι του δήμου τώρα παράγουν το δικό τους λίπασμα.
Τα φυτικά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να μετραπούν σε λίπασμα είναι:
Φύλλα (χλωρά και ξερά) αγριόχορτα (χωρίς ώριμους σπόρους), μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, πριονίδια (σε ανάμειξη με πράσινα μέρη), κλαδιά θάμνων, δένδρων, χαλασμένα φρούτα, φλούδες από φρούτα, χώμα από γλάστρες όταν ανανεώνονται, φύκια θαλάσσης, κατακάθια του καφέ, φύλλα τσαγιού, γρασίδι, γκαζόν, άχυρα και ξερά χόρτα, τσόφλια από αυγά, λαχανικά της κουζίνας, κοπριές από κατοικίδια φυτοφάγα ζώα.
Τα οφέλη της οικιακής ανακύκλωσης φυτικών υλικών για τους κατοίκους είναι ότι παραμένουν στους πολίτες, σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές ανακύκλωσης και δεν έχει κανένα κόστος.
Παράλληλα, γίνεται προετοιμασία για ένα σύστημα που απαγορεύει την ταφή φυτικών υλικών στους ΧΥΤΑ και στο μέλλον θα επιβραβεύει οικονομικά, τους πολίτες που έχουν μειώσει τα απορρίμματα τους.
 
Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης