Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Το Ισραήλ απειλεί να διακόψει την υδροδότηση στο ναό της Αναστάσεως

Bookmark and Share
Σε σύγχυση και αμηχανία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι εκκλησίες της Ιερουσαλήμ, μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Ισραήλ να διακόψει την υδροδότηση στη Βασιλική της Αναστάσεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος της Ιερουσαλήμ ζητά να πληρώνεται για την χρήση του νερού, αλλά και να πληρωθεί και για την κατανάλωση νερού κατά το παρελθόν.
Αξίζει, να σημειωθεί, ότι για σχεδόν έναν αιώνα οι διάφορες κυβερνήσεις στους Άγιους Τόπους, προμήθευαν δωρεάν το νερό στη Βασιλική της Αναστάσεως για τους προσκυνητές, ως ένδειξη ευγενείας ανεξάρτητα από το θρήσκευμα.
Το ίδιο έκανε και η Βρετανική Κυβέρνηση στους Αγίους Τόπους από το 1917 έως το 1948, στην Ιορδανία από το 1948 έως το 1967 και μέχρι τώρα οι Ισραηλινοί.
Συγκεκριμένα οι Ισραηλινές δημοτικές αρχές έχουν εντείνει τις πιέσεις για την διακοπή του νερού στο ναό, εάν δεν καταβάλλουν το ποσό για το νερό που τους παρέχει από το 1967 μέχρι σήμερα.
Το περίεργο είναι, ότι οι αποδείξεις απευθύνονται σε μια ανύπαρκτη οντότητα με το όνομα «προς τον ναό της Αναστάσεως», όμως δεν υπάρχει καμία διοίκηση που να έχει τον τίτλο «ναός της Αναστάσεως».
Δεδομένου ότι η αρχαία βασιλική διοικείται, από ένα ειδικό διεθνώς αναγνωρισμένο Status quo, ανθρωποι του Πατριαρχείου σχολιάσαν στη «Romfea.gr» την εν λόγω απόφαση, που αφορά την πληρωμή του νερού από το 1967, τόνιζοντας, ότι η απόφαση είναι νομικά αβάσιμη, διότι το νερό το προμήθευε εν γνώση της η δημοτική αρχή.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι το εν λόγω ζήτημα είναι πονοκέφαλος για τους Χριστιανούς, του Καθολικούς, τους Αρμένιους και γενικά όλες τις ομολογίες, καθώς οι Ισραηλινές αρχές απειλούν ότι θα διακόψουν την υδροδότηση αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Το αλίευσα ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης