Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Βίοι παράλληλοι;;; Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η παραίτηση του Υποναυάρχου

Bookmark and Share

Σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στις 2 μμ στο γραφείο του με τον εκπρόσωπο της ThyssenKrupp Marine Systems κ. Hans Kristof Atzpodien και τον εκπρόσωπο της Abu Dhabi Mar κ. Iskandar Safa, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκά) και την ανανέωση και συμπλήρωση των συμβάσεων των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο συνεχίζονται. Το απόγευμα επαναλαμβάνεται η σύσκεψη με τη συμμετοχή των διαπραγματευτικών ομάδων και των νομικών συμβούλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, «βασικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας και διαφάνειας και η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του συμφέροντος του Πολεμικού Ναυτικού και του συμφέροντος της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει μία ενιαία αταλάντευτη κυβερνητική γραμμή στο όνομα της οποίας το ΥΠΕΘΑ χειρίζεται τα θέματα αυτά, στο πλαίσιο των σαφών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων σε άμεση συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία. Στόχος μας είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας που μετά τον έλεγχό της από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κυρωθεί με ευρεία συναίνεση από τη Βουλή προκειμένου να τεθεί σε ισχύ».

Το αλίευσα ΕΔΩ

Παραίτηση με αιχμές για τον κώδικα

Με υπαινιγμούς για μεταβολή του «αξιακού κώδικα» του Πολεμικού Ναυτικού που δεν εκφράζει τον ίδιο καθώς και για «ανούσια και τυπική» συμμετοχή του στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) υπέβαλε χθες την παραίτησή του ο υποναύαρχος Αντ. Παπαϊωάννου. Πρόκειται για τον τρίτο υποναύαρχο που παραιτείται μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ωστόσο το ΓΕΕΘΑ, επικαλούμενο τα πρακτικά των δεκατριών συνεδριάσεων του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε ο υποναύαρχος Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι «ουδέποτε εξέφρασε έστω αμυδρώς τις αντιρρήσεις του προς αποδυνάμωση των εκφρασθεισών θέσεων των λοιπών μελών. Επιπρόσθετα, ουδέποτε ανέφερε ή πρότεινε τρόπο αλλαγής του ΑΝΣ ακόμη και σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον προεδρεύοντα του ΑΝΣ».
 Το αλίευσα ΕΔΩ
Σχόλιο του Διαχειριστή:  Λέτε να έχουν σχέση; Ποίος θα λύση την απορία; Λέτε να είναι τυχαία σύμπτωση; Ποίος θα μας βγάλει από την αμφιβολία; Πάντως τρεις παραιτήσεις Υποναυάρχων είναι πολλές.  Δεν φταίνε οι Υποναύαρχοι κάτι άλλο φταίει.  Πάντως ¨ΕΔΕ¨ δεν θα γίνει να βρεθεί ο αίτιος.  Αυτοί χάνουν με τις παραιτήσεις, επομένως υπερασπίζονται κάτι ανώτερο. Τιμή, αξιοπρέπεια, συμφερόντα της Πατρίδας.  Ας τους μιμηθούμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αναρτήσεις στο ¨Παζλ Ενημέρωσης¨

Παζλ Ενημέρωσης